Орендарів приміщень в ірпінських школах та закладах культури на час локдауну звільнять від оплати

15 0

На час суворого карантину орендарів комунального майна та приміщень, які здійснюють свою діяльність у закладах освіти та культури Іріпінської громади, планують звільнити від оплати. Відповідне рішення винесуть на найближчу сесію міськради.

«Міський голова Олександр Маркушин дав мені доручення підготувати відповідне рішення і винести його на сесію. Ми розуміємо, що на час посиленого карантину зупинено не лише очне навчання, але й проведення тренувань, репетицій та будь-яка робота гуртків і секцій, а відтак орендарі просто не матимуть звідки сплатити оренду. Тож ми йдемо підприємцям назустріч і пропонуємо депутатам підтримати це рішення та скасувати їм плату за оренду на цей час», — розповів журналістам ITV начальнику Управління інфраструктурного розвитку, інвестицій та житлово-комунального господарства  Сергій Канюра.

За словами Сергія Канюри, на сьогодні в ірпінських школах та закладах культури орендують комунальне майно 40 фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб.

Нагадаємо, у зв’язку з різким зростанням захворюваності на COVID-19 з 17 березня на території Ірпінської громади запроваджено посилення карантинних заходів. Зокрема, школи переведено на дистанційне навчання, скасовано всі спортивні та культурно-масові заходи, переведено в онлайн режим прийоми громадян в комунальних структурах та працівниками виконавчого комітету Ірпінської міської ради тощо. А з 23 березня відповідно до рішення обласної комісії з ТЕБ та НС суворі карантинні обмеження запроваджено по всій Київській області.  

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300