Особливості нацгвардійської кухні в Ірпені

Хороший солдат – це здоровий солдат. Тому організація харчування – не менш важливий процес, ніж будь який інший, переконане керівництво Першої президентської бригади оперативного призначення імені гетьмана Петра Дорошенка Нацгвардії України.

Скуштувати солдатської каші…і не лише каші. Журналісти ITV пообідали у солдатській їдальні  разом із бійцями Першої Президентської  бригади оперативного призначення імені гетьмана Петра Дорошенка, яка розташована в Ірпені.

Роман Іваній, начальник продовольчої служби:

«Сьогодні Національна гвардія України відзначає п’яту річницю Національної гвардії з дня її створення. Нами було сплановане святкове харчування для військовослужбовців нашої частини. Сьогодні на обід вони їли борщ, солянку, кашу рисову з овочами, макарони, свіжі овочі та яблука».  

Ця світла простора їдальня такою була не завжди. Недавно  завершили її капітальний ремонт. Головна на цій території – Лілія Леончук. Вона начальник їдальні, і відповідає за усі процеси, які тут відбуваються.

Лілія Леончук,  начальник їдальні:

«Все робиться по ходу, якщо якась справа зроблена – одразу прибираємо, ми не чекаємо, поки все приготується, одразу прибираємо робоче місце».

Те, що у харчоблоці ідеальна чистота – не новина. А от обирати собі меню до смаку солдати раніш не могли. Тепер завжди є кілька страв на вибір і першого, і другого.

Володимир, військовий:

«Тут же не кожен день одне й те саме, різноманітне меню»

Олександр, військовий:

«Тут майже як вдома, тільки не мама готує».

Роман Іваній, начальник продовольчої служби:

«Продовольчою службою відпрацьовується меню – розкладка на тиждень,  які ми готуємо страви. Щоби страви не повторювалися щодня, ми плануємо сьогодні м’ясо курятини, завтра будуть котлети або відбивні з м’яса яловичини чи свинини».

Та не менш важливим надбанням є оновлення усього кухонного устаткування у харчоблоці. Пані Лілія каже, нова електрична плита має не лише більше поверхонь, але й набагато ощадніша за попередню. А м’ясце у нових жарових пічках і смачніше і швидше готується. Не натішаться й новими електричними котлами.

Сьогоднішні куховари – хлопці –строковики. До армії Денис практикувався у ресторанах.  Каже, про солдатську кухню мав трохи інше уявлення.

Денис, військовий:

«На кухні мені сподобалось, я не думав, що в армії так готують. Деякі кажуть, що в армії погано кормлять, але тут такого немає. Рис, наприклад, подивіться – розсипчастий, красиво приготовлено»

Протягом останнього року з’явилося ще одне нововведення: контрактники, які раніше платили за обіди- тепер харчуються безкоштовно.   Щодня куховари готують для  майже півтисячі гвардійців. Зараз погодують особовий склад який залишився у розташуванні, потім повезуть обід для тих, хто несе службу по охороні громадського порядку.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300