Пам’яті ненароджених під час Голодомору: лялькарка Тетяна Федорова провела майстер-клас для ірпінських школярів

Photoeditorsdk Export (3)

Відома лялькарка, заслужена майстриня народної творчості України Тетяна Федорова провела в Ірпінському історико-краєзнавчому музеї майстер-клас для школярів «Немовлятко», присвячений пам’яті ненароджених під час Голодомору українських дітей.

На своїй сторінці у фейсбуці майстриня зазначила, що зустріч відбулася попри відсутність у музеї світла й опалення.

«Шестикласники (а серед дівчаток було й кілька хлопчиків), зацікавлено, із натхненням опановували традицію минулих літ – замотування лялі у сповиточку, як це робили їхні бабусі і прабабусі… І розповіді дорослих, які були присутні, і навіть запалені свічки у гільзах немовби перекидали місточок від тих злочинів проти українського народу у минулому до нашого кривавого воєнного сьогодення. Гасло «НІКОЛИ ЗНОВУ!» молитвою звучало у наших серцях», – написала Тетяна Федорова.

Як повідомив директор музею Анатолій Зборовський, зараз у закладі діє виставка «Убитих Голодомором українців пам’ятаємо». На ній представлено матеріали Українського інституту національної пам’яті, дослідження історії Голодомору та інформація про події 1932—1933 років у Приірпінні. Інформаційну складову експозиції посилюють графічні малюнки заслуженого художника України Володимира Сидорука, який жив в Ірпені.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300