Переяслав-Хмельницький стане побратимом Ірпеня

Photoeditorsdk Export 2019 11 15t224830.203

Побратимом Ірпеня стане місто Переяслав-Хмельницький Київської області. За укладення угоди про співробітництво й партнерство проголосували сьогодні на сесії депутати Ірпінської міської ради.

«До нас звернувся Переяслав-Хмельницький – йому дуже подобається наш чудовий Ірпінь. Хочуть із нами співпрацювати, обмінюватися досвідом та підписати угоду про побратимство», – сказав перед голосуванням секретар Ірпінської міської ради Андрій Літвинов.

«Ми з радістю готові співпрацювати з усіма містами України і не тільки», – додав він.

Нагадаємо, Ірпінь має побратимські зв’язки з низкою міст світу. Найбільш активною є співпраця з німецьким містом Борна, з яким у 2016 році було відновлене партнерство. Ірпінь і Борна реалізовують уже третій крупний спільний проєкт – створення в нашому місті добровільної пожежної дружини. У рамках проєкту в кінці жовтня – на початку листопада в Ірпені перебувала група німецьких пожежників.

У середині жовтня делегація Ірпінської міської ради на чолі з першим заступником мера Олександром Маркушиним відвідала інше місто-побратим – Мцхету (Грузія), яка щороку 14 жовтня стає епіцентром загальнонаціонального свята Мцхетоба-Светіцховлоба. Візит відбувся на офіційне запрошення керівництва Мцхети.

У День Ірпеня, який відзначали цього року 21 вересня, привітати ірпінців приїхали делегації з міст-побратимів Алітуса (Литва) та Молодечно (Білорусь).

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300