Перші ірпінські добровільні пожежники завершують стажування в Німеччині (фото)

Photoeditorsdk Export 2019 12 13t113513.548

11 перших добровільних пожежників із Ірпеня Київської області завершують тижневе стажування в Німеччині. Про це повідомила радниця Ірпінського міського голови з питань міжнародного співробітництва Оксана Сулима.

Стажування вогнеборців – це третя частина проєкту міст-побратимів Ірпеня і Борни (ФРН) зі створення ірпінської добровільної пожежної дружини. Вона завершується завтра, 14 грудня.     

«На стажування з Ірпеня до Німеччини поїхали ті добровольці, які перші пройшли навчання в 36-й Державній пожежно-рятувальній частині та склали відбірковий тест. Ще з перших днів першої частини проєкту було подано більше сорока заявок від мешканців Ірпеня до добровільної пожежної дружини», – розповіла Оксана Сулима.

За її словами, під час перебування у ФРН ірпінці «встигли познайомитися з особливостями функціонування добровільних пожежних служб у Німеччині та пройти навчання в добровільній пожежній частині м. Борна, побували на навчальних тренуваннях, до яких залучаються 69 добровільних пожежників, поспілкувалися з керівником дитячої та юнацької добровільної пожежної команди, зіграли у волейбол із добровільними пожежниками в день спортивних занять».

«Наші ірпінські добровольці-вогнеборці відвідали дві найбільші пожежні частини Лейпцига, дізнались про технічні аспекти встановлення мережевого зв’язку та пейджерних повідомлень, про співпрацю професійних пожежників із рятувальниками-добровольцями, ознайомились із функціонуванням (системи) матеріально-технічного забезпечення тощо. Та найочікуванішим для всіх був заліковий день у навчально-технічному центрі міста Борна. У першій частині дня за нормативний час наші добровольці мали пройти задимлений темний лабіринт, самостійно знайти вихід та виконати певні завдання на тренажерах. У другій частині випробовування вони мали погасити справжню пожежу в тренувальному контейнерному палаючому будинку! Це було надзвичайно важко як фізично, так і психологічно, адже це було для них вперше», – повідомила радниця мера.

Вона зазначила, що всі члени групи «пройшли це випробовування дуже достойно» та висловила впевненість у тому, що вони «будуть гарним прикладом та наставниками для товаришів по добровільній пожежній службі Ірпеня».

Нагадаємо, стажуванню передував візит до Ірпеня представників пожежної частини Борни та поїздка до Німеччини робочої групи, яка вивчала особливості функціонування добровільної рятувальної служби в цій країні.

Фінансовою основою проєкту зі створення ірпінської добровільної пожежної дружини є грантові кошти від Сервісної служби «Міста в єдиному світі» товариства «Engagement Global» (ФРН).

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300