Піаністка Анастасія Лук’яненко з Ірпеня отримала стипендію голови Київської ОДА (відео)

Ім’я Анастасії Лук’яненко вже давно відоме далеко за межами Ірпеня. Концертів, зіграних нею як сольно, так і в складі оркестру, на сьогодні, мабуть, і не перелічити. Від України до Євразії. Хіба що на інші планети вона поки що не літає. Тому й отримує земні премії – як от нещодавню стипендію голови Київської облдержадміністрації видатним діячам культури області.  

Анастасія Лук’яненко, піаністка, викладачка, лауреатка міжнародних конкурсів:
«Повідомили мені про це, взагалі, друзі – почали писати, що треба зустрітися й відсвяткувати. Я думала, що вони хочуть відсвяткувати щось своє! А потім до мене приїхали ще друзі – випадково, вони гуляли нашою чудовою набережною – заїхали й кажуть: «То ми вітаємо тебе!» А я й не знала».

Усе життя Анастасія Лук’яненко живе в Ірпені. Каже, їй тут якось особливо затишно. І хоча вона об’їхала чимало міст чи не по всьому світу, в рідній школі її приймають, як ніде. І називають «наша Настя».  

Наталія Дидикіна, директорка Ірпінської школи мистецтв ім. М. Вериківського:
«Наша маленька Настя, наша улюблена дівчинка, але разом із тим – це великий професіонал, яким пишається вже вся Європа, не тільки Україна. Її вже багато де знають».

Анастасія Лук’яненко:
«Нещодавно їздила в Китай із сольним концертом, із майстер-класами. І побачила, як вони працюють. У принципі, всі музиканти знають, що китайці – це автомат, машина. І от коли мені на майстер-клас посадили 30 осіб і сказали, що за годину я з усіма повинна позайматися, я навіть не розуміла, як вони будуть устигати, бо лише виходити і сходити зі сцени – це вже й усе, вже ніколи навіть і говорити про щось».  

Але незважаючи на брак часу, Анастасія встигає все і всюди: і активно гастролювати, і виховувати дітей, і викладати, і працювати в театрі оперети, і навіть організовувати музичні фестивалі.

Анастасія Лук’яненко:
«З чоловіком ми зробили фестиваль класичної музики у нього на батьківщині – в Миколаївській області, у Вознесенську. Звісно, я б хотіла в Ірпені зробити щось подібне, але я розуміла, що у Вознесенську це буде вітатися «на ура», тому що в них голод на ці враження. Тут голоду нема. Захотів – будь ласка, в Київ: театр, філармонія, консерваторія…»

А доки ірпінці шукають дивовижних подій і людей у столиці, вони тихенько відбуваються й живуть поруч із ними. Продовжуючи мріяти й сягати нових вершин.

Анастасія Лук’яненко:
«У мене є мрія грати взагалі більше, більше виступати. Я дуже люблю грати з оркестром, саме соло, і мені б хотілося це задоволення, звичайно, собі примножити в житті».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300