Підприємців почали штрафувати за клієнтів без масок

Photoeditorsdk Export 2021 01 14t163634.465

Сьогодні вступив у дію закон, ухвалений Верховною Радою в грудні минулого року, згідно з яким каратимуть штрафами власників закладів, де здійснюється обслуговування населення, та перевізників, якщо вони не відреагували належним чином на порушення їхніми клієнтами (пасажирами) маскового режиму.

Учора документ опублікувала газета парламенту «Голос України». У тексті зазначається, що «цей закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування».

Згідно з законом, юридична особа чи фізична особа-підприємець сплачує штраф у розмірі від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян «за допуск особи у громадські будинки, споруди, де здійснюється обслуговування населення, та громадський транспорт у період дії карантину, встановленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19…, без попередження, донесеного в будь-якій формі та в будь-який спосіб, про необхідність одягнути засіб індивідуального захисту органів дихання, зокрема респіратор або захисну маску, що закриває ніс та рот, у тому числі виготовлені самостійно, та/або за відсутність реагування на перебування в таких місцях осіб без вдягнутих засобів індивідуального захисту (усне зауваження про необхідність одягнути засіб індивідуального захисту, припинення обслуговування, виклик представника Національної поліції з повідомленням про адміністративне правопорушення)».

На таку ж суму оштрафують «за обслуговування споживачів у період дії карантину… без вдягнутих засобів індивідуального захисту органів дихання, зокрема респіраторів або захисних масок».

Нагадаємо, на початку листопада був також ухвалений закон, який передбачає штраф за перебування в громадських будівлях і в транспорті без одягнених захисних масок чи респіраторів, а також за неправильне носіння цих засобів захисту.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300