«Планета Пластик» рятує довкілля від поліетиленових відходів

Линия переработки№2

Проблема утилізації поліетилену з кожним днем стає все гострішою. Щороку в Україні використовується близько пів мільйона тонн цього полімеру. Значна його частина йде на виготовлення товарів із обмеженим строком експлуатації — переважно це пакети, які найбільше засмічують навколишнє середовище. Компанія «Планета Пластик», розташована в Ірпені, вже не перший рік вживає ефективних заходів для захисту довкілля від поліетиленового забруднення.

На підприємстві наголошують: екологічність «Планети Пластик» є однією з основних складових її місії — поряд із інноваціями та якістю продукції.

Завод поліетиленових виробів «Планета Пластик» забезпечує переробку всіх відходів свого виробництва, а також додатково залучає відходи інших виробників поліетилену — пакети, упаковки тощо, зазначає заступник директора з маркетингу та продажів Антон Плітус. Перероблений полімер стає основою для виготовлення деяких продуктів компанії, рецептури яких не потребують 100% первинного поліетилену.

Сьогодні на підприємстві працюють дві потужні лінії з переробки використаного поліетилену. Вони дозволяють обробляти його на такому рівні, що матеріал стає знову придатним для використання.

Одна лінія призначена для переробки відходів власного виробництва. За годину вона продукує 250 кг гранул, які потім використовуються для виготовлення нової продукції «Планети Пластик». Такої, наприклад, як будівельна плівка чи технічні труби.

«Коли у нас накопичується достатня кількість цих відходів, ми запускаємо лінію й поступово їх переробляємо — за кольорами, за видами. Ми стараємося, щоб жоден кілограм відходів не був викинутий на смітник, щоб усі відходи переробили й повернули у виробництво», — розповідає заступник директора з виробництва Олексій Васін.

Друга лінія вдвічі потужніша — вона дає 500 кг гранул за годину і призначена для переробки сторонніх відходів, які закуповує й переробляє «Планета Пластик».  

Це є одним із способів вирішення проблеми забруднення навколишнього середовища —за принципом кругової економіки.

Ще один напрямок — забезпечення відповідності продукції компанії високим екологічним стандартам. Цього року вся продукція «Планети Пластик» отримала еко-сертифікацію міжнародного рівня та право застосовувати екологічне маркування.

Процес сертифікації тривав близько двох років. Продукти компанії прискіпливо перевіряли спеціалізовані органи. Відповідно до їхніх зауважень у дечому була відкоригована технологія виробництва та рецептура продукції. Купуючи вироби з екологічним маркуванням, споживач може бути впевненим, що отримує безпечний для довкілля і здоров’я людини продукт.

«Наша продукція є безпечною на всіх стадіях життєвого циклу — від складників до пакування — і придатна до 100% повторної переробки», — підкреслюють у компанії.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

18 Apr 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

18 Apr 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

18 Apr 15:46

Детальніше
В Ірпені відкрилася міні-виставка картин «Ірпінь: поранений, але нескорений»

18 Apr 14:54

Детальніше
Діток з Ірпінської громади запрошують на майстер-клас з розпису писанок

18 Apr 14:38

Детальніше
У Бородянці плестимуть маскувальні сітки

18 Apr 13:47

Детальніше
В Ірпені провели навчальні заняття з тактичної підготовки для учасників «Джури»

18 Apr 10:45

Детальніше
Як отримати податкові знижки розбиралися в ірпінському просторі «Вільна» (відео)

17 Apr 21:00

Детальніше
Всі новини
300x300