ПЛР-тести на коронавірус в ірпінських амбулаторіях стали безкоштовними

Pczr Analiz Na Covid 19

Від початку 2021 року ПЛР-тестування на коронавірус в амбулаторіях Ірпінського міського центру первинної медико-санітарної допомоги є безкоштовними. Про це повідомив керівник закладу Андрій Левківський.

Він пояснив, що відтепер відбір біоматеріалу у хворих і в пацієнтів із підозрою на COVID-19 та його транспортування в лабораторний центр МОЗ «є складовою частиною медичних послуг надавача первинної медичної допомоги». «Отже, 108 грн за ПЛР більше платити не потрібно – це цілком безкоштовно у нашому закладі!» – наголосив очільник Центру.

Разом із тим він зауважив, що «доплат за COVID (від держави) наші медики теж не отримають». «Держава, як завжди, додала задач, але забула сказати, хто за це заплатить. Ці славнозвісні «108 грн за ПЛР» спрямовувались саме на доплати медичним працівникам», – відзначив Левківський.

Він також розповів, що «до стандарту первинної медичної допомоги додано скринінгове обстеження – швидкий тест на антиген, результат якого можна отримати через 15 хвилин після тестування». «Швидкі тести надходять до регіональних Департаментів охорони здоров’я для розподілу. І тут (увага!) наш Центр отримав за державним розподілом… аж 250 таких тестів. Тобто, з урахуванням того, що на тиждень ми робимо до 500 ПЛРів, нам їх вистачить менше ніж на тиждень», – підкреслив Андрій Левківський.

Він зазначив, що при розподілі тестів Департамент охорони здоров’я облдержадміністрації взагалі не враховував кількість населення, яке обслуговують медзаклади. Наприклад, Бучанський центр первинної медико-санітарної допомоги теж отримав 250 тестів, хоча в нього майже в чотири рази менше пацієнтів.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300