Поліція Київщини відкрила 24 кримінальні провадження, пов’язані з виборами

Photoeditorsdk Export (9)

Упродовж дня виборів і після закриття виборчих дільниць до правоохоронців Київщини надійшло 608 повідомлень і заяв про ймовірні порушення виборчого законодавства, було відкрито 24 кримінальні провадження. Про це повідомляє відділ комунікації поліції області.

Кримінальні провадження поліцейські відкрили за фактами організації підкупу виборців, надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців, незаконного використання виборчих бюлетенів, голосування виборцем більше одного разу, викрадення, пошкодження, приховування або знищення бюлетенів, порушення таємниці голосування та хуліганства.

Затримано 10 осіб, чотирьом повідомлено про підозру. Серед них – командир одного з факультетів Університету державної фіскальної служби України, розташованого в Ірпені. Нагадаємо, затриманому інкримінують організацію мережі підкупу виборців. За вказівкою командира курсанти мали проголосувати за кандидатів від партії «Наш край». Підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до семи років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на п’ять років. Правоохоронці проводять слідчі дії для встановлення кола осіб із числа посадовців вишу, причетних до організації підкупу.

Також про підозру в хуліганстві було повідомлено учаснику бійки на одній із виборчих дільниць в Ірпені. Іншим учасником сутички був журналіст телеканалу «1+1» Ігор Колтунов, який балотується в Київську обласну раду.

Крім того, працівники поліції зафіксували 42 адміністративні правопорушення. Серед них – підкуп виборців, агітація в день виборів, пошкодження бюлетенів чи винесення їх із дільниць, фотографування бюлетенів.

Зокрема, співробітники Ірпінського відділу поліції притягнули до адміністративної відповідальності жінку в Гостомелі, яка фотографувала бюлетені в кабінці для голосування. Правоохоронці склали протокол за ст. 212-22 Кодексу України про адміністративні правопорушення (публічне розголошення виборцем результатів волевиявлення в приміщенні для голосування) та направили його до суду для прийняття рішення.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300