Поліція відкрила кримінальне провадження проти екс-директорки стадіону «Чемпіон» Анжели Макеєвої

Image 810xs

Ірпінський відділ поліції Головного управління Національної поліції в Київській області розпочав досудове розслідування корупційних злочинів, вчинених екс-директоркою Ірпінського міського стадіону «Чемпіон» Анжелою Макеєвою. Про це повідомляє «Правда Ірпеня» з посиланням на власні джерела.

10 жовтня цього року поліція Ірпеня внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) за номером 12019110040001775 відомості щодо вчинення Анжелою Макеєвою кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, та розпочала розслідування.

Анжелу Макеєву обвинувачують у зловживанні службовим становищем із метою одержання неправомірної вигоди для себе особисто та в інтересах інших фізичних осіб.

Робочою групою виконавчого комітету міської ради було проведено моніторинг фінансового стану стадіону «Чемпіон», за результатами якого встановлено порушення Макеєвою ч. 2 ст. 364 ККУ. Зокрема, робоча група виявила цілу низку порушень і зловживань при укладенні договорів оренди комунального майна.

Крім того, інвентаризаційна комісія, створена розпорядженням в. о. міського голови, встановила недоліки та дефекти в будівлі стадіону, неналежний стан благоустрою території (розбиті ліхтарі, зламані ворота вхідної групи, стільці на трибунах тощо), з’ясувала, що з балансу закладу не списувалося застаріле та фізично зношене майно, непридатне для подальшого використання; також було виявлене майно, яке не обліковувалося на балансі та на яке не були укладені договори оренди або тимчасового зберігання.

Правопорушення, передбачені ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, караються позбавленням волі на строк від трьох до шести років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300