Поліція виявляє на Київщині факти сексуального насильства окупантів

279623701 5056298744425856 1851572843999206863 N

На Київщині працює спеціальна мобільна група правоохоронців, яка документує факти сексуального насильства російських окупантів та надає допомогу потерпілим. Про це повідомляє поліція Києва.

«З перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну окупанти застосовували насильство щодо мирного населення в усіх його проявах. Наразі зусилля поліції спрямовані на те, щоб задокументувати злочини росії та надати потерпілим кваліфіковану допомогу. За ініціативи МВС України у квітні цього року було створено зведену мобільну групу з представників поліції Києва та області з залученням психолога», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що основним завданням спеціальної поліцейської групи є виявлення осіб, котрі потребують комплексної допомоги внаслідок сексуального насильства російських військових.

«Щодня правоохоронці відпрацьовують населені пункти, спілкуються з мешканцями та документують будь-яку інформацію щодо злочинів проти статевої свободи та статевої недоторканості особи. Спеціалісти у складі групи мають відповідний досвід роботи з потерпілими від насильства, в тому числі з дітьми. Поліцейські та психологи пояснюють мешканцям, як і куди потрібно звернутися по допомогу», – інформують правоохоронці.

Потерпілих та очевидців сексуального насильства, скоєного рашистами, поліцейські закликають звертатися до спецгрупи за телефоном +380931641661 або на спецлінію 102.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300