Поліція зафіксувала факти вбивств рашистами 269 мирних мешканців Ірпеня (відео)

Photoeditorsdk Export (7)

Спеціальна група Національної поліції з документування воєнних злочинів закінчила оперативні та слідчі дії в Ірпені, в ході яких було оглянуто 269 тіл загиблих мешканців міста. Про це повідомив на брифінгу перший заступник начальника Головного слідчого управління Нацполіції Сергій Пантелеєв. За його словами, правоохоронці вже відпрацювали один із кейсів матеріалів щодо злочинів рашистів в Ірпені для передачі до Міжнародного суду в Гаазі.

«Вчора спеціальна група закінчила оперативні та слідчі дії в місті Ірпінь. Нам вдалося за хронологією встановити події, які там відбувалися після початку збройної агресії. На цей час ми оглянули 269 тіл загиблих мешканців Ірпеня. Вони передані для проведення відповідних судових експертиз, для встановлення причин їхньої загибелі», – повідомив Пантелеєв.

Він навів приклади вбивств окупантами мирних жителів Ірпеня.

«Окупанти зайняли житловий комплекс «Грін ярд», де вони перебували до 25 березня. Вони розстріляли в цьому районі вісім цивільних громадян, яких попередньо катували. Розстріляли сімейну пару, яка намагалася евакуюватися з міста на власному автомобілі. Також був розстріл громадянина, який не погодився виконувати накази російських військових. 12 громадян, які, на думку військовослужбовців рф, сприяли Збройним силам України, також були розстріляні», – розповів поліцейський.

За його словами, «було оглянуто сім місць розстрілу цивільних громадян, оглянули житлові квартали, приміщення магазинів, приватні будинки та інші місця, в яких певний час дислокувалися, ночували та вчиняли мародерство військовослужбовці збройних сил росії».

Пантелеєв відзначив, що в результаті артилерійських обстрілів та ракетних атак російської штурмової авіації близько 30% міста повністю зруйновано.

«Хочу навести один із кейсів, уже відпрацьований, для передачі матеріалів до Міжнародного суду. Він стосується обстрілів ЖК «Річ таун». У цих кварталах, які потрапляли під обстріли, на той момент не було наших військових, а росіяни, захопивши базу в місті Буча – там буквально тисяча метрів до цього житлового комплексу – кожного дня танками та артилерією стріляли по «Річ тауну». Це окремий кейс, який ми через наших партнерів із Офісу Генерального прокурора будемо передавати до Міжнародного суду», – зазначив правоохоронець.

Він також наголосив, що завдяки місцевій владі Ірпеня вдалося евакуювати близько 95% цивільних мешканців міста.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

В Ірпінському ліцеї №1 встановили сонячну електростанцію (відео)

Сьогодні, 17:03

Детальніше
Громади Київщини отримали нові сміттєвози від Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні

Сьогодні, 16:25

Детальніше
В Ірпені покажуть виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

Сьогодні, 16:19

Детальніше
У дитсадку "Піноккіо" в Бородянці встановлять сонячні панелі (відео)

Сьогодні, 13:07

Детальніше
В Ірпені відбудеться цикл майстер-класів «Великодні майстерки»

Сьогодні, 12:57

Детальніше
Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

18 Apr 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

18 Apr 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

18 Apr 15:46

Детальніше
Всі новини
300x300