Поліція затримала озброєних бандитів з Ірпеня (відео)

Photoeditorsdk Export (97)

Співробітники карного розшуку та слідчі поліції Київщини за підтримки спецпідрозділу КОРД і бійців полку особливого призначення затримали озброєну банду, майже всі члени якої – жителі Ірпеня. Про це інформує відділ комунікацій Головного управління Нацполіції в Київської області.

Як повідомив начальник управління Андрій Нєбитов, банда спеціалізувалася на вчиненні розбійних нападів. Зокрема, 30 листопада зловмисники вдерлися в будинок приватного підприємця у селі Луб’янка Бородянського району. Близько години вони жорстоко знущалися з членів родини, вимагаючи гроші: катували праскою, різали ножем пальці, заливали очі горілкою і т. ін. Бандити відібрали всі заощадження, які були в будинку (3 тис. доларів і 8 тис. гривень), ювелірні вироби й інші цінності та забрали два автомобілі, що були припарковані на подвір’ї.

Поліцейським вдалося вийти на слід злочинців і затримати всіх членів банди. До її складу входили п’ять осіб, четверо з них – мешканці Ірпеня. Лідер угрупування – 31-річний киянин, який раніше вже був засуджений за грабіж і крадіжку. Встановлено, що деякі учасники злочинного угруповання брали участь у рейдерських захопленнях.

Під час обшуків у помешканнях зловмисників працівники поліції знайшли 9 одиниць вогнепальної зброї, в т. ч. автомат Калашникова, спецзасоби, балаклави, спецодяг, ювелірні вироби, годинники, гроші. Було вилучено 6 автомобілів, зокрема й мікроавтобус, яким банда їздила в Луб’янку.

Автівки, викрадені в родини підприємця, розшукали в лісосмузі на відстані близько 6 кілометрів від місця злочину.

Наразі члени банди перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Відкрито кримінальні провадження за ч. 4 ст. 187 (розбій), ст. 257 (бандитизм) та ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Поліцейські перевіряють причетність затриманих до вчинення інших злочинів на території України.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!   

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300