Ірпінська поліція втручається в підрахунок голосів у Гостомелі (відео)

Photoeditorsdk Export 2020 12 07t143330.840

Співробітники Ірпінського відділу поліції разом із групою «невідомих осіб» заблокували роботу Гостомельської територіальної виборчої комісії, яка проводить перерахунок результатів виборів депутатів селищної ради. Про це заявили голова та члени ТВК.

Як повідомив голова комісії Юрій Бузаров, 5 грудня було зірване засідання ТВК, під час якого, зокрема, мали приступити до виконання своїх обов’язків нові члени комісії.

«Поліція не відчинила двері, нас не пускали всередину приміщення, чим порушили закон, заблокувавши роботу комісії. Протягом приблизно чотирьох годин ми викликали 102, приїжджали наряди поліції, але ніхто нас усередину не пускав. Потім вирішили пропускати, але не всіх членів комісії. Коли я і деякі члени комісії зайшли всередину, туди залетіли невідомі люди, вимкнулося світло, і нам не давали провести засідання, не давали людям (новим членам ТВК – ред.) нормально скласти присягу», – розповів Бузаров.

«Партія «Слуга народу» делегувала мене до складу Гостомельської територіальної виборчої комісії для встановлення результатів виборів у цьому проблемному окрузі. Але працівники поліції та інші невідомі особи навіть не дали прийняти присягу члена комісії», – зазначила кандидатка в члени тервиборчкому Олена Оверчук.

За її словами, «ніхто не може сказати, що далі буде з протоколами й бюлетенями».

«Мені набридло це беззаконня та «бєспредєл», коли поліція втручається у виборчий процес! Я хочу це закінчити», – наголосив член ТВК від партії «Воля народу» Михайло Ситенко.

Серед людей, які разом із поліцейськими блокували роботу комісії, були, зокрема, помічені син члена ТВК від партії УДАР Микита Шатілін та кандидат у депатати від партії «Громадянська позиція» Сергій Коморний.

Як повідомили джерела в Гостомельській ТВК, деякі партії замінили в комісії своїх представників, оскільки ті вступили в змову з селищним головою Юрієм Прилипком і почали діяти на користь його партії «Наш край».

Нагадаємо, повторний підрахунок голосів у Гостомелі відбувається за рішенням суду з ініціативи осередків «Нашого краю» і «Громадянської позиції». Причина в тому, що кандидатка від «Нашого краю» Надія Скуратівська (дочка Юрія Прилипка), яка не потрапляє в раду, нібито не дорахувалася 15 поданих за неї голосів.


На фото – голова Гостомельської селищної ТВК Юрій Бузаров


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300