Помер ірпінський композитор Юрій Блінніков

Photoeditorsdk Export 2021 12 17t221136.998

Помер відомий ірпінський композитор Юрій Блінніков. Про це повідомила в соцмережі керівниця відділу культури, національностей і релігій ІМР Євгенія Антонюк.

Вона відзначила, що митець майже все життя прожив в Ірпені. «Писав музику: інструментальні п’єси, академічні твори, пісні. Автор понад 300 пісень. Працював з відомими поетами – Анатолієм Драгомирецьким, Миколою Сингаївським, Володимиром Кудрявцевим. Також написав пісні на слова Максима Рильського. Автор українських хітів «Скрипки Черемоша», «Ужгород – місто, як сад», «Саласпілс» та інших. Його пісні виконували Дмитро Гнатюк, Євгенія Мірошниченко, Віктор Шпортько, Микола Гнатюк, ансамбль «Кольори Закарпаття» та інші. Був членом журі міжнародного конкурсу «Слов’янський базар»», – розповіла очільниця відділу культури.

Вона також нагадала, що Юрій Блінніков – автор і режисер документально-історичного фільму «Історія Калузької пошти», був ініціатором фестивалю «Ірпінська пісня», активним учасником мистецьких заходів в Ірпені.

«Юрій Блінніков говорив: «Планів багато. Було б здоров’я». На жаль, невблаганна смерть обірвала його життя в час творчого розквіту. Щирі співчуття рідним та близьким. Юрій продовжуватиме жити у своїх творах!» – написала Євгенія Антонюк.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300