Посольство України в Австрії передало Ірпіньводоканалу потужний дизель-генератор (відео)

В Ірпінь прибув потужний дизельний генератор на 800 кВт у комплекті з системою управління. Його передало для Ірпіньводоканалу посольство України в Австрії. 

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«До нас приїхав потужний дизель-генератор, і це нам дозволить запускати центральну насосну каналізаційну станцію для перекачки стоків у Київ. Бо саме сюди сходяться всі стоки Ірпеня, Бучі, Ворзеля та Гостомеля – це стратегічна каналізаційна насосна станція. Тепер є незалежне джерело живлення».

Зараз за відсутності електроенергії центральна каналізаційна станція працює від генератора значно меншої потужності, й качає всього один насос. Цей же генератор дозволить в екстрених випадках підключити всі чотири насоси. Установка пройшла випробування в Австрії, напрацювала 125 годин. Фахівці зазначають – генератор у відмінному стані, надійний та ефективний.

Олександр Маркушин:
«Хочеться сьогодні подякувати українському посольству в Австрії за те, що вони допомогли, що вони знайшли цей генератор, і бізнесмени в Австрії викупили його і передали нашому місту-герою Ірпеню».

На Ірпіньводоканалі кажуть – не лише каналізаційні станції, а практично й усі інші об’єкти підприємства забезпечені генераторами. І тоді, як у багатьох інших містах вимушені подавати воду погодинно, в Ірпені забезпечили безперебійну її подачу. 

Артур Загодіренко, начальник КП «Ірпіньводоканал»:
«Від міського голови поставлене завдання, щоб постійно надавалося стабільне водопостачання, і це все виконується. З моменту відновлення водопостачання в Ірпені це квітень-травень у нас водопостачання надається стабільно. Як при електроенергії, так і при генераторах».

Олександр Маркушин:
«Обласна військова адміністрація надала нам п’ять потужних генераторів. На цьому тижні ми отримаємо ще чотири, і повністю закриваємо питання щодо Гостомеля. Далі будемо допомагати і Ворзелю, і Бучі».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300