Пожежники Ірпеня отримали сучасний спецавтомобіль (відео)

Автопарк ДСНСників Ірпеня поповнився сучасною спецтехнікою – пожежний автомобіль українського виробництва придбала Державна служба з надзвичайних ситуацій України. Ірпінь став одним із чотирьох міст Київщини, які отримали машини такого класу. 

Василь Слободяник, начальник Головного управління ДСНС України у Київській області:
«Така машина нам дає можливість одночасно вивезти велику кількість води для ліквідації великої пожежі. Наприклад, якщо в полі горить трава чи торф, ми залучаємо одну машину, вона виїжджає і цю пожежу ліквідовує».

Особлива цінність цього автомобіля в тому, що водночас він може вивезти вісім тонн води, тоді як старі – трохи більше двох. А ще він має високу прохідність. Оснащений мотопомпою, генератором, бензорізом, димососом та тепловізором. І що важливо – кабіна машини комфортна для роботи. В цьому особисто пересвідчився й Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Я впевнений, що це дуже великий плюс для громади, що Головне управління передало на бойове чергування цей автомобіль. Для нашої громади це великий плюс».

Міський голова приїхав до рятувальників теж не з порожніми руками – цього разу він передав пожежникам 36 пар спеціальних професійних чобіт.

Василь Слободяник:                                                              
«Уже протягом тривалого часу у нас є плідна співпраця з містом Ірпінь щодо забезпечення наших підрозділів. І я знаю точно, що тут проводиться серйозна робота з приводу того, щоби була утворена добровільна пожежна дружина. Вже є певні напрацювання, є певні наміри, і думаю, що вони найближчим часом будуть реалізовані».

Співпраця  рятувальників та міста триває. Найближчим часом Ірпінська міськрада планує закупити пожежні рукави. А завдяки партнерству Ірпеня та німецького міста Борни ірпінські рятувальники отримають ще один пожежний автомобіль – «Mercedes».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300