Правоохоронці Київщини «накрили» банду, яка промишляла рекетом і вбивствами на замовлення

Unnamed

Правоохоронці Київської області повідомили про підозру членам банди, яка декілька років займалася рекетом і скоювала замовні вбивства на Київщини і в столиці. Про це повідомила обласна прокуратура.

За даними слідства, злочинна група була організована мешканцем Києва в березні 2013 року. Вона займалися «вчиненням особливо тяжких злочинів, а саме умисними вбивствами на замовлення, вимаганням з погрозами та застосуванням насильства щодо потерпілих».

«Стало відомо, що злочинці у 2013 році з особливою жорстокістю здійснили вбивство підприємця біля його власного будинку. Та на цьому їх криваві справи не завершилися: злочинці підозрюються у причетності до резонансного вбивства директора української компанії німецького концерну «Сaparol», яке сталося у 2016 році. У вересні 2019 року, вимагаючи вже в іншого потерпілого гроші, а саме неіснуючий борг у вигляді 350 000 євро, фігуранти провадження погрожували чоловіку та його сім’ї розправою, а на знак вагомості своїх слів підпалили його будинок. Загалом протягом років існування злочинної організації на рахунку підозрюваних є ще цілий ряд важких злочинів», – розповіли в прокуратурі.

Зазначається, що дії підозрюваних кваліфіковано за низкою статей Кримінального кодексу: ч. 3 ст. 28, п.п. 6, 11 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство з корисливих мотивів та умисне вбивство, вчинене на замовлення), ч. 4  ст. 189 (вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, або вчинене організованою групою, або поєднане з заподіянням тяжкого тілесного ушкодження), ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом, що заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах або спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки).

Нагадаємо, 17 грудня поліція Київщини знешкодила озброєну банду, майже всі члени якої – жителі Ірпеня. Того ж дня в Бучі була затримана на гарячому ще одна злочинна група, яка відібрала в підприємця більш ніж 2 млн грн.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300