Правоохоронці встановили особу командира російського підрозділу, який захоплював заручників в Ірпінській лікарні

Photoeditorsdk Export

Українські правоохоронці встановили особу військовослужбовця 656-го полку оперативного призначення – військової частини № 6720 національної гвардії РФ, який у період окупації Бучі командував підрозділом, що взяв у заручники персонал і пацієнтів Ірпінської центральної міської лікарні. За процесуального керівництва прокурорів Бучанської окружної прокуратури йому було заочно повідомлено про підозру в порушенні законів і звичаїв війни та підбурюванні до вчинення державної зради (ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України). Про це інформує Київська обласна прокуратура.

«За даними слідства, підозрюваний брав участь в окупації міста Буча Київської області. Він разом з іншими невстановленими російськими військовими приїхав до адмінбудівлі Ірпінської центральної міської лікарні на бойових машинах десанту та іншій військовій техніці. За наказом підозрюваного, з метою залякування працівників і пацієнтів лікарні, окупанти направили великокаліберні кулемети на будівлю медзакладу. Разом з озброєними співслужбовцями він зайшов до приміщення, заблокував входи і виходи до будівлі. Захопивши у полон присутніх у закладі осіб, погрожуючи зброєю, підозрюваний примушував одного зі співробітників  обійняти посаду міського голови окупованого міста Буча», – зазначається в повідомленні.

Досудове розслідування проводиться слідчими Головного управління Національної поліції України в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі й Бучанським районним управлінням поліції.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300