Правоохоронці звинуватили секретаря Бучанської міськради Тараса Шаправського в корупції – джерело

Photoeditorsdk Export 2021 05 28t133614.663

Секретарю Бучанської міської ради Тарасу Шаправському правоохоронці вручили протокол про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією. Про це редакції ITV повідомило джерело в правоохоронних органах.

У вину Шаправському ставиться те, що він, балотуючись на посаду секретаря міськради, одночасно брав участь у голосуванні, порушивши таким чином ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції».

Адмінпротокол складено відповідно до частини другої п. 2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення (вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів). «У цій статті під реальним конфліктом інтересів слід розуміти суперечність між приватним інтересом особи та її службовими чи представницькими повноваженнями, що впливає на об’єктивність або неупередженість прийняття рішень, або на вчинення чи невчинення дій під час виконання вказаних повноважень», – роз’яснює Кодекс.

У телефонній розмові з журналісткою ITV Тарас Шаправський спершу відмовився коментувати відомості про отримання ним адмінпротоколу, посилаючись на те, що ця інформація «не належить до публічної», а згодом заявив, що станом на сьогоднішній день такого протоколу йому не вручали. Він також відмовився відповідати на запитання, чи брав участь у голосуванні за себе, та порадив звертатися з офіційним запитом до Бучанської міськради.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300