Представники молодіжних рад Київщини набиралися досвіду в Ірпені

70817877 2540274226259084 5806310667635916800 N

Представники молодіжних рад із Вишневого, Бучі, Коцюбинського і Вишгородського району з’їхалися сьогодні в Ірпінь на виїзне засідання Молодіжної ради при Київській облдержадміністрації. Про це повідомила ITV голова організації Олена Рожанська.

У зібранні також узяли участь члени Ірпінської молодіжної громадської ради, які розповіли гостям про свою діяльність.

За словами Олени Рожанської, засідання було вирішено провести саме тут, бо «представники інших місцевих молодіжних рад хотіли побачити Ірпінь, подивитися, як працює Ірпінська молодіжна громадська рада, тому що вона – одна з найвідоміших, і їй є що розповісти».

Цікавим досвідом із гостями поділилися й представники інших структур. Свою організацію презентувала голова громадської спілки «Ірпінська агенція розвитку» Оксана Нечитайло. Волонтер Корпусу миру Емері Браккі провела тренінг із волонтерства: зокрема, розповіла про його важливість, про потрібні для волонтера навички, навела приклади реалізації волонтерських проектів. Радник Ірпінського міського голови з питань міжнародного співробітництва Оксана Сулима ознайомила присутніх із досвідом міжнародних молодіжних обмінів, які були здійснені міською владою Ірпеня спільно з молодіжною громадською радою.

Як повідомила Олена Рожанська, представники Вишневого і Вишгородщини зацікавилися першим у регіоні освітнім проектом у сфері кібербезпеки «Cyber.EDU», який реалізовувався Ірпінською агенцією розвитку спільно з молодіжною громадською радою. «Швидше за все, ми будемо його впроваджувати на обласному рівні», – зазначила голова Молодіжної ради Київщини.

Вона поінформувала, що учасники засідання затвердили навчальну програму під назвою «Молодь усюди. Молодіжна рада – це важливо». «Ми будемо виїжджати у віддалені частини Київської області, спілкуватися з молоддю і розповідати про молодіжні ради: навіщо вони, як їх створювати і взагалі все про цей механізм», – сказала Олена.  

Також, за її словами, було вирішено звернутися до голови Київської облдержадміністрації з проханням про сприяння у виділенні необхідних приміщень для місцевих молодіжних рад у регіоні.

Фото Олега Гриба

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300