Президент Азербайджану підписав розпорядження про нагородження ірпінських освітянок

Photoeditorsdk Export 2022 01 13t102306.119

Президент Азербайджану Ільхам Алієв 12 січня підписав розпорядження про вручення державних нагород Азербайджанської Республіки директорці Ірпінської школи №12 імені Заріфи Алієвої Валентині Антоненко, її заступниці Юлії Крилач та педагогині-організаторці школи Аллі Чумак. Очільниця закладу освіти нагороджена орденом «Дружба» («Dostluq»), а її колеги – медаллю «Прогрес» («Tərəqqi»). Про це повідомило управління освіти і науки Ірпінської міськради.

Згідно з розпорядженням азербайджанського Президента, ірпінчанки відзначені високими нагородами за заслуги в розвитку освітніх зв’язків між двома країнами.

В управлінні освіти і науки наголосили, що Ірпінь має давні дружні стосунки й співпрацю з Азербайджаном. Парк у центрі міста, одна з центральних вулиць та школа названі на честь відомої азербайджанської вченої-лікарки Заріфи Алієвої. У школі №12 відкритий музей З. Алієвої, учні вивчають мову і культуру азербайджанського народу, підтримуються тісні зв’язки з Посольством Азербайджану в Україні. Розвиток дружніх взаємин відбувається, зокрема, завдяки сприянню голови Всеукраїнської громадської організації «Об’єднана діаспора азербайджанців України» Хікмета Джавадова.

Нагадаємо, на початку грудня Ірпінь відвідала делегація депутатів азербайджанського парламенту на чолі з заступником голови президентської партії «Ені Азербайджан» («Новий Азербайджан») Таїром Будаговим. Гості разом із представниками управлінської команди Ірпеня відвідали парк імені Заріфи Алієвої й поклали квіти до її пам’ятника, а також побували в школі №12. Таїр Будагов подякував меру міста Олександру Маркушину та директорці школи Валентині Антоненко за повагу до історії Азербайджану та вшанування пам’яті видатної дочки азербайджанського народу.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300