Проєкт «Листівки з України»: соліст гурту «Kalush Orchestra» озвучив відео про Центральний будинок культури Ірпеня

Photoeditorsdk Export (3)

У рамках проєкту Українського інституту «Postcards from Ukraine» («Листівки з України») соліст гурту «Kalush Orchestra» Тимофій Музичук озвучив відео, присвячене зруйнованому росіянами Центральному будинку культури Ірпеня.

Проєкт передбачає розповсюдження листівок із інформацією про об’єкти культури, що постраждали від російських загарбників, та створення відеороликів із розповідями про такі об’єкти.

«Сьогодні я говоритиму за того, хто сам сказати вже не може. Це Центральний будинок культури Ірпеня. Він з’явився одним із перших у повоєнній Україні. І не тому, що так вирішила влада, а тому що захотіли самі люди і збудували його своїми силами й коштом. Тут вони співали, танцювали, влаштовували мовні клуби та вистави, ходили на концерти артистів, яких любили. Виступав тут і я з фольклорним ансамблем «Кралиця». На сцені, якої вже більше немає», – сказав на відео Тимофій Музичук.

Він розповів, що в ході запеклих боїв, які розпочалися на підступах до столиці України після нападу Росії, «прийняв на себе удар і Будинок культури, який 70 років гуртував довкола себе жителів міста».

«Після деокупації його зруйновані стіни й саме місто стали символами війни, в якій Росія намагається знищити українську культуру», – підкреслив артист.  

Нагадаємо, Центральний будинок культури Ірпеня став одним із перших об’єктів, інформація про які розміщена на створеному Мінкультом сайті «Збережіть українську культуру». При цьому ірпінський ЦБК наразі є «лідером» за масштабами отриманої шкоди – завдані йому збитки оцінюються майже у 205 млн грн. 


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300