Проєкт постанови парламенту про приєднання Коцюбинського до Києва на 100% незаконний — Сергій Даніш

Photoeditorsdk Export (40)

У Верховній Раді України зареєстрували проєкт незаконної постанови «Про зміни межі Київської області та м. Києва», зміст якої — приєднання до столиці селища Коцюбинського. Про це повідомили сьогодні в. о. Ірпінського міського голови Андрій Літвинов та в. о. селищного голови Коцюбинського Сергій Даніш.

«Мало скандалу з районами. Київ ніяк не заспокоється з Коцюбинським. У Верховній Раді тишком-нишком зареєстрували постанову про приєднання Коцюбинського до Києва, хоча на профільному комітеті було визначено, що Коцюбинське буде окремою громадою, і це затверджено Кабміном. Скільки можна знущатись над селищем? Залиште Коцюбинське в спокої!» — написав Андрій ЛІтвинов на своїй сторінці у фейсбуці.

Як зазначив, у свою чергу, Сергій Даніш, «цей документ на 100% є незаконним і антиконституційним».

«Відповідно до чинного законодавства, зміна меж Києва має погоджуватися з Коцюбинською селищною радою, Ірпінською міською радою, Київською обласною радою, а жодного погодження на поглинання селища столицею з цими радами немає! І це ми пояснювали вже багато разів. Примусово приєднати Коцюбинське до Києва без жодних погоджень Верховна Рада не має повноважень!» — наголосив очільник селища.

Він нагадав народним депутатам, що «у 2016 році вони вже прийняли одне незаконне рішення щодо розпуску Коцюбинської селищної ради, і Верховний Суд України підтвердив його антиконституційність».

«Більше того! Кабінет Міністрів уже погодив Перспективний план формування територій Київської області, де Коцюбинське визначено окремою територіальною громадою. Крім того, саме такий статус Коцюбинського підтримали народні депутати з підкомітету Верховної Ради з питань адміністративно-територіального устрою та, зокрема, голова комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко», — зауважив Сергій Даніш.

«Хочу наголосити спеціально для наших псевдоактивістів, що Коцюбинська громада є спроможною і перспективною! Прогнозований бюджет селища – понад 80 млн грн. Математика проста: 32 мільйони — теперішній бюджет Коцюбинського + 33 млн грн ПДФО, яке тепер залишатиметься тут, а не йтиме в Ірпінь + приблизно 16 млн грн — оренда землі (ставка буде піднята, оскільки сьогодні є найнижчою в області). І це лише власні надходження. Ми не говоримо про держсубвенції та інвестпроєкти! Щонайменше 40 млн грн у нас буде бюджет розвитку. Тому не вводьте людей в оману! А ще покажіть якийсь мікрорайон Києва, який би щорічно на розвиток отримував 40 мільйонів! Такого немає!!! Тому раджу не займатися популізмом! А народних депутатів прошу не вірити маніпуляціям цих людей і приймати лише законні та конституційні рішення!» — підкреслив Сергій Даніш.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

Сьогодні, 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

Сьогодні, 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

Сьогодні, 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

Сьогодні, 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

Сьогодні, 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

24 Apr 12:20

Детальніше
Всі новини
300x300