Прокуратура відкрила кримінальне провадження проти ексначальниці «Ірпіньзеленбуду» Ольги Олійнич – ЗМІ

80054960 567314837147259 2152886235822030848 N

Ірпінський відділ Києво-Святошинської місцевої прокуратури відкрив кримінальне провадження проти екскерівника комунального підприємства «Ірпіньзеленбуд» Ольги Олійнич. Про це з посиланням на власні джерела повідомила «Правда Ірпеня».

Згідно з повідомленням, Ользі Олійнич інкримінують правопорушення, передбачені ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Видання нагадує, що депутат Ірпінської міської ради Ольга Олійнич обіймала посаду начальника КП «Ірпіньзеленбуд» до недавнього часу. «Після аудиту це підприємство було ліквідоване, а матеріали щодо розкрадань, організованих Олійнич, були передані до поліції та прокуратури», – зазначає «Правда Ірпеня».

Як свідчить аналітична довідка за результатами перевірки фінансового стану «Ірпіньзеленбуду» за період із 2016 по липень 2019 року, керівник комунального підприємства разом зі своєю заступницею та головним бухгалтером незаконно знімали готівку з рахунку організації, виводили кошти на підконтрольні їм фірми, оплачували собі та своєму оточенню путівки на курорти тощо.

З’ясувалося, що лише протягом одного року (з лютого 2018 р. по лютий 2019 р.) з банківського рахунку підприємства було знято через касу «Приватбанку» готівкових коштів на загальну суму 669,5 тис. грн.

Гроші виводилися й безготівковим способом. Так, «Ірпіньзеленбуд» без жодних договорів перерахував ТОВ «Будівельна компанія «Вікінг» майже 590 тис. грн – кошти, отримані від виконавчого комітету міської ради. Є відомості, що  компанія «Вікінг» тісно пов’язана з Ольгою Олійнич.

Упродовж 2018 і 2019 років між КП «Ірпіньзеленбуд» і ФОП Забарило Г.В. було укладено низку договорів із ознаками фіктивності. Лише у червні минулого року контрагенти підписали чотири такі договори на загальну суму понад 100 тис. грн. Як повідомляв Андрій Літвинов, який очолював комісію, що займалася ліквідацією «Ірпіньзеленбуду», «було зафіксовано завищення цін та отримання відкатів за закупівлю рослин від постачальників». Крім того, за його словами, «60% відсотків деревини з дерев, які видаляли в місті, було офіційно неоприбутковано, а продано за необліковану готівку».

Крім того, перевірка виявила незаконне нарахування премій керівництву підприємства в розмірі понад 100 тис. гривень.

Також стало відомо, що у 2019 році підприємство заплатило майже 43 тис. грн за санаторно-курортний відпочинок Ольги Олійнич, головного бухгалтера Наталії Булатової та рідної сестри керівника підприємства Лаврик В.Р., яка всупереч антикорупційному законодавству працювала в підпорядкуванні Олійнич. До того ж, Лаврик не належала до переліку осіб, які відповідно до колективного договору мали право безкоштовно чи на пільгових умовах отримати путівки до санаторіїв або будинків відпочинку. 

Окрім цього, Ольга Олійнич порушила закон «Про запобігання корупції», не подавши декларацію про доходи після звільнення з посади.

За висновками аудиту, загальний обсяг коштів, виведених із «Ірпіньзеленбуду», становить мільйони гривень. Ірпінська міська рада невідкладно звільнила керівництво колишнього комунального підприємства та підпорядкувала цю структуру КП «Управління благоустрою міста».

Сама Ольга Олійнич у коментарі «Правді Ірпеня» назвала основною причиною свого звільнення конфлікт із ексмером міста Володимиром Карплюком.

«Карплюк – це мій політичний опонент, і я всіма засобами та всіма можливими методами боротимуся з ним та його політичною силою – партією «Нові Обличчя». Саме моя політична діяльність і спричинила моє звільнення. До мого звільнення, безперечно, причетний саме Карплюк», – зазначила Олійнич.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

Сьогодні, 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

Сьогодні, 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

Сьогодні, 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

Сьогодні, 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

Сьогодні, 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

24 Apr 12:20

Детальніше
Всі новини
300x300