ПРООН відновлюватиме 18 пошкоджених будинків на Київщині

0c9b7e27 6ce6 4f6a Bf57 622d3eca182f Scaled

Київська військова адміністрація і Міністерство розвитку громад підписали меморандум з Програмою розвитку ООН(ПРООН) про взаєморозуміння. Згідно з документом незабаром ПРООН розпочне відновлення 18 пошкоджених багатоповерхівок у регіоні. Про це повідомили у КОВА.

Постійний представник ПРООН в Україні Яко Сільє наголосив, що ПРООН розглядає відновлення не лише як відтворення старого, а також як можливість зробити краще. Зокрема, під час відбудови буде використовуватися  принцип термомодернізації, мета якого — зменшити споживання енергії та вуглецевого сліду в області.

«Це також для ПРООН шанс продовжити свою роботу в Україні, переймаючи передові світові практики розвитку та застосовуючи їх в місцевому контексті. Така робота може включати все: від використання досягнень цифровізації для цілей планування до сприяння прозорості та підзвітності», — додав Яко Сільє.

Фінансування відбудови у розмірі 18 млн доларів США надійде з «Фонду відновлення зруйнованого майна та інфраструктури» фандрейзингової платформи «UNITED24».

Як повідомлялося раніше, за програмою відбудови України, що фінансується платформою UNITED24,  на Київщині планують відбудувати 18 багатоквартирних будинків. Зокрема, в Ірпені відновлять 7 багатоповерхівок та стадіон «Чемпіон».

Збирати кошти на відбудову допомагають зіркові амбасадори UNITED24. Проєкти в Ірпені під свій патронат взяли футболіст Андрій Шевченко, українська тенісистка Еліна Світоліна, французький режисер Мішель Азанавічус та український боксер Олександр Усик.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300