ПРЯМА МОВА. Костянтин Бондарєв – про зазіхання Києва на землі Київської області (відео)

Народний депутат України Костянтин Бондарєв під час 7-ї сесії Київської обласної ради звернувся до депутатів Київщини. Нардеп закликав їх відстоювати інтереси громад регіону та наголосив, що столичний будівельний бізнес зазіхає на землі Київської області. Зокрема, йдеться про Коцюбинське, Бориспіль, Вишгород. Бондарєв пояснив: причина цьому – невиконання норм щодо кількості зелених насаджень у Києві для продовження багатоповерхової забудови. Саме для цього Київ хоче внести у свої межі Біличанський ліс.

Костянтин Бондарєв, народний депутат України:

«Шановні депутати Київської обласної ради, шановні представники територіальної громади Київщини! Я хотів би нагадати, що вас обирали громадяни, які голосували саме на території Київської області. Ви відповідальні за територію Київської області й повинні боронити нашу землю. Нашу землю треба боронити! Чому? Тому що сьогодні є зазіхання будівельників, крупного київського міського бізнесу на нашу землю. Якщо ви не знаєте, я вам розповім.

Сьогодні є питання не тільки в Коцюбинському. Цьому питанню дуже багато років, і виникло воно з того, що декілька депутатів Верховної Ради – я, Ярослав Москаленко, Володимир Полочанінов – у свій час зробили все, щоби захистити той самий Біличанський ліс і щоби він став нарешті національним заповідником. Але ж це дало право зазіхати на нашу землю місту Києву. Але це питання дуже неспірне – з юридичної точки зору воно зрозуміле: це території Київської області. А що відбувається сьогодні в Борисполі? Ви знаєте, що сьогодні місто Київ саме собі надало дозвіл на багатоповерхову забудову, і вже «Аркада» розпочала будівництво на землі, яка належить не тільки Київщині, а ще й приватним особам, які є власниками. Незважаючи на це, вони забрали цю землю – це близько 240 гектарів у Бориспільському районі. Така ж сама ситуація в Броварах, така ж ситуація у Вишгороді.

Треба нарешті покласти край цьому бізнесу. Чому бізнесу? Я вам поясню. Сьогодні у Святошинському районі немає стільки зелених насаджень за нормами ДБН, щоби будувати багатоповерхівки. Що вони хочуть робити? Вони не хочуть будувати нові парки, вони не хочуть вкладати кошти в зелені насадження, вони хочуть внести у свої межі ліс і таким чином, використовуючи цей ліс, багатіти, продавати квартири і будувати-будувати-будувати – без спортивних майданчиків, без парків, без інфраструктури. Це чистий бізнес.

Я вважаю, що все, що робиться десь там під столом, рано чи пізно буде суспільству відомо. То не ставайте на бік бізнесу, який хоче у свої гаманці покласти більше й більше грошей. Ставайте на бік Київщини, на бік громад, чуйте ті громади, які приймають відповідні рішення і звертаються до вас. Підтримуйте територіальні громади Київщини!»


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

18 Apr 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

18 Apr 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

18 Apr 15:46

Детальніше
В Ірпені відкрилася міні-виставка картин «Ірпінь: поранений, але нескорений»

18 Apr 14:54

Детальніше
Діток з Ірпінської громади запрошують на майстер-клас з розпису писанок

18 Apr 14:38

Детальніше
У Бородянці плестимуть маскувальні сітки

18 Apr 13:47

Детальніше
В Ірпені провели навчальні заняття з тактичної підготовки для учасників «Джури»

18 Apr 10:45

Детальніше
Як отримати податкові знижки розбиралися в ірпінському просторі «Вільна» (відео)

17 Apr 21:00

Детальніше
Всі новини
300x300