Рада польського міста Кракова ухвалила на підтримку України резолюцію «Ірпінь»

Photoeditorsdk Export 2022 05 25t193206.515

Сьогодні Рада Кракова – другого за величиною міста Польщі – ухвалила резолюцію під символічною назвою «Ірпінь», якою закликала Європейський парламент, Єврокомісію, а також Сейм і Сенат своєї країни вже зараз почати підготовку до відбудови України – запровадження так званого «українського плану Маршала», а також заявила про свою підтримку вступу України до ЄС і НАТО. Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбуці Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.  

«Ірпінь став символом масштабного жорстокого нищення росією українських міст… Резолюція наголошує, що окупанти знищили Ірпінь майже на 80%, і сьогодні участь Польщі та інших європейських країн у відбудові України є їхнім моральним обов’язком. Це мають бути системні, а не разові дії, аналогічні плану Маршала, який допоміг відновити Європу після Другої світової. Щиро дякую польським колегам за таку потужну підтримку! Вірю, що з такими друзями Україна, Київщина і, звичайно, Ірпінська громада будуть дуже швидко відбудовані після нашої перемоги!» – наголосив мер Ірпеня.

Нагадаємо, в понеділок Олександр Маркушин і голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк узяли участь у «Baltic Business Forum» у Польщі. У своєму виступі на форумі Олександр Маркушин розповів про масштаби руйнації Ірпеня, про тисячі сімей, що залишилися без даху над головою, про знищені школи, дитсадки, заклади культури та спорту. Володимир Карплюк звернувся до учасників зібрання з проханням долучитися до пошуку меценатів, які допоможуть до початку нового навчального року відновити ірпінські освітні заклади.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300