Радіодиктант національної єдності ірпінці писатимуть сьогодні вдома

241666 47d4f55ab3e6a554419f97a3439623f7

Сьогодні, в День української писемності та мови, всі охочі долучаться до написання ювілейного 20-го радіодиктанту національної єдності. У зв’язку з карантинними обмеженнями ірпінці цього разу писатимуть його вдома. Про це повідомила начальниця відділу культури, національностей і релігій Ірпінської міськради Євгенія Антонюк.

«Через карантинні обмеження ми вперше не зможемо написати радіодиктант разом у нашій Ірпінській центральній міській бібліотеці імені Максима Рильського», — зазначила вона на своїй сторінці у фейсбуці. При цьому Євгенія Антонюк зауважила, що кожен зможе самостійно взяти участь у написанні диктанту.

Як повідомляє сайт «Освіта.ua», спецпроєкт «Радіодиктант» стартує в ефірі Українського радіо та Радіо «Культура» о 9:00, ведучі в студії розкажуть історію диктанту й дадуть змогу всім охочим підготуватися до написання. Сам же радіодиктант почнеться о 9:15.

Традиційно студію облаштували в читальній залі Національної бібліотеки імені В. І. Вернадського, де відомі українці писатимуть диктант із дотриманням карантинних вимог.

Трансляція відбуватиметься також на телеканалах «UA: Перший»«UA: Культура» та на регіональному суспільному телебаченні, на Youtube-каналі Українського радіо та на фейсбук-сторінці «UA: Українське радіо». На цих інтернет-ресурсах буде збережено запис, щоб усі охочі в будь-який момент могли стати учасниками акції й написати диктант. 

Роботи прийматимуть онлайн та офлайн. Паперовий лист потрібно надіслати на адресу: 01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 26. Штепмель має бути поставлений не пізніше 10 листопада. Надсилати листи можна й на електронну пошту [email protected]. Оригінальний текст диктанту оприлюднять на сайті Українського радіо 11 листопада об 11:00, а результати будуть оголошені впродовж одного – двох місяців (залежно від кількості отриманих листів).

Цьогоріч авторський текст для диктанту написав письменник і видавець Іван Малкович, науковою консультанткою проєкту стала докторка філологічних наук, професорка Лариса Масенко. Читатиме диктант акторка Римма Зюбіна.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300