Рашисти зруйнували Ірпінську ДЮСШ і вбили тренера (відео)

В Ірпінську ДЮСШ вхід відкритий і вдень, і вночі. Але, на жаль, це не свято відкритих дверей. Зараз сюди заходити моторошно. Будівлю, де щодня лунали дитячі голоси і де виховували справжніх чемпіонів, російські окупанти перетворили на суцільну руїну.

Володимир Тарасов, директор Ірпінської ДЮСШ:
«Оце був у нас такий вестибюль. От бачите – це плями, де були відзнаки за перемоги школи у всіляких рейтингах. Тут навіть були старовинні кубки – бачите, написано «За спортивну майстерність»».

Ірпінська ДЮСШ щороку посідала призові місця в обласних рейтингах спортивних закладів. Тут займалося близько тисячі учнів, розвивали чи не всі напрямки спорту. Ось у цій залі, наприклад, відбувалися тренування з єдиноборств, проводили заняття з оздоровчої гімнастики. Тепер замість килимового покриття і м’яких татамі – гора металу й цегли.

Володимир Тарасов:
«Сюди з задоволенням люди приходили, займалися фізкультурою, тому що тут було дуже затишно, було тепло завжди, було безліч усякого дрібного інвентаря».

Володимир Тарасов працює у спортшколі майже 30 років. 15 із них – директором. Каже – ставиться до цих стін, як до своїх рідних. За останні кілька років зробили поточний та капітальний ремонт приміщення, утеплили фасад, відремонтували покрівлю. Те, що від цього залишилось, крає серце.

Володимир Тарасов:
«Важко говорити…»

Директор звертає увагу на сейф у своєму кабінеті. Там були установчі документи та трудові книжки співробітників. Усе згоріло. Згоріли й усі стелажі з документацією в кабінетах тренерів. Але це не найтяжча втрата. Російські варвари розстріляли тренера школи із спортивного орієнтування Олександра Шеремета.

Володимир Тарасов:
«П’ять кульових ран…»

А ось цей шкільний автобус і його водій Віктор, можна сказати, були свідками трагедії Ірпінської ДЮСШ. Віктор устиг заховати транспорт у дворі за корпусом. Поки був бензин, вивозив людей до переправи. Сам нікуди не виїжджав. Щодня приходив до школи годувати котів – живе неподалік. Одного разу вийшов із хати й побачив – горить будівля.

Віктор, водій:
«Це було за п’ятнадцять дванадцята ночі».

Попри те, що саме приміщення зруйноване, бажання дітей займатися спортом рашисти не знищили. До спортшколи вже приходить багато учнів. Тренерка Олександра Чорна саме проводить заняття з волейболу в єдиному залі, який уцілів. Каже, що й самій треба починати життя спочатку, адже її житло окупанти зруйнували теж. Та дівчина рук не опускає.

Олександра Чорна, тренерка Ірпінської ДЮСШ:
«Зараз я їжджу з села в Київській області, їжджу сюди на роботу, щоб тренувати дітей і якось потрошку вже відновлювати спортивну школу».

І тренери, й директор не сумніваються: Ірпінську ДЮСШ відбудують і зроблять ще кращою, ніж була. А її вихованці здобудуть ще не одну перемогу.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300