Рейдерство під час війни: мер Бучі зазіхає на об’єкти та абонентів «Ірпіньводоканалу» (відео)

Ck1dpsmhppsxvxuv1qqllcqi26pf1bqf

Міська влада Бучі на чолі з мером Анатолієм Федоруком продовжує спроби незаконно привласнити об’єкти комунального підприємства «Ірпіньводоканал», розташовані на території Бучанської громади, а також примушує абонентів «Ірпіньводоканалу» укладати договори з КП «Бучасервіс» та намагається переманювати працівників ірпінського підприємства. Про це заявив у коментарі виданню «Київвлада» керівник КП «Ірпіньводоканал» Артур Загодіренко.

«Сьогодні, під час війни в Україні, Бучанською міською радою, міським головою Бучі та керівництвом КП «Бучасервіс» здійснюється рейдерське захоплення об’єктів водопостачання і каналізування, які перебувають у власності КП «Ірпіньводоканал» і знаходяться на території міста Буча та селища Ворзель. Вони (керівництво Бучі – ред.) змушують людей укладати договори з «Бучасервіс», не маючи відповідних документів на надання послуг із водопостачання та водовідведення. Окрім того, міський голова Бучі обдзвонює працівників КП «Ірпіньводоканал» із проханням перейти до «Бучасервісу»», – наголосив Загодіренко.

Він звернувся до Бучанської міськради й КП «Бучасервіс» із вимогою припинити рейдерське захоплення об’єктів «Ірпіньводоканалу», закликав мешканців Бучі та Ворзеля не дозволяти вводити себе в оману та не укладати договори з «Бучасервісом», а також попросив правоохоронні органи звернути увагу на ситуацію, яка склалася.  

Нагадаємо, Бучанська міськрада заснувала на базі КП «Бучасервіс» свій «водоканал», хоча всі мережі, водонасосні та каналізаційно-насосні станції перебувають на балансі «Ірпіньводоканалу». 1 лютого «Бучасервіс» розповсюдив повідомлення про свої тарифи на послуги, які насправді надає «Ірпіньводоканал».

У середині лютого прокуратура розпочала розслідування за заявою ірпінських комунальників щодо спроби Бучанської міськради незаконно привласнити артезіанську свердловину, яка належить Ірпінській громаді та перебуває на балансі «Ірпіньводоканалу».

Незабаром були опубліковані документи, які пояснюють, чому мер Бучі поспішно намагався створити власний водоканал: це дозволило видавати технічні умови на водопостачання та водовідведення забудовникам для інтенсивної багатоповерхової забудови міста.

Раніше керівництво КП «Бучасервіс» стало фігурантом кримінального провадження у зв’язку з розкраданням бюджетних коштів на суму понад 2 млн грн. 


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300