СБУ затримала ірпінця, який публічно підтримував російську агресію

Photoeditorsdk Export (5)

Співробітники Служби безпеки України затримали мешканця Ірпеня, провідного інженера-конструктора Державного підприємства «Антонов», який поширював в інтернеті публікації з виправдовуванням збройної агресії РФ та прославлянням російських військових, а також закликав колег підтримати ворожу армію. Затриманому повідомили про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України. Про це повідомляють СБУ та Київська обласна прокуратура.  

«За даними слідства, протягом березня-квітня 2022 року мешканець Ірпеня, маючи проросійські настрої, поширював у соціальних мережах публікації, спрямовані на підтримку дій РФ та виправдовування її збройної агресії проти України. Зокрема підозрюваний поширював карту України, на якій частина територій нашої держави нібито стала належати сусіднім країнам. «Немає такої країни як Україна. Є окраїна Росії», «Zа наших», «Сила V правде» – такі меседжі пропагував і підтримував підозрюваний», – зазначається в повідомленні. 

У пресслужбі СБУ також зазначили, що інженер неодноразово звертався до президента Росії з проханням надати йому російське громадянство.

Під час обшуків у його помешканні правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку й мобільні телефони, які використовувались у протиправній діяльності, електронні носії з прокремлівською пропагандою, а також конструкторську документацію щодо літакобудування.

Санкція статті, за якою порушено кримінальне провадження, передбачає обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк. Можлива також конфіскація майна.


Підписуйтеся на
 Telegram-канал ITV  джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300