Сергій Даніш нагадав Віталію Кличку правила гри на рингу і в політиці

108363111 804229300108111 3019519383607442120 O

В. о. Коцюбинського селищного голови, чемпіон світу з фрі-файту Сергій Даніш закликав міського голову Києва Віталія Кличка діяти в політиці, як у спорті — відкрито, чесно і за правилами. Про це йдеться в оприлюдненому сьогодні зверненні Сергія Даніша до мера столиці з приводу заяв останнього про бажання Києва приєднати Коцюбинське.

«Хочу публічно звернутися до Київського міського голови. Шановний Віталію Володимировичу! У нас з Вами є багато спільного. І Ви, і я є очільниками населених пунктів. І Ви, і я – спортсмени. Свого часу ми досягли вагомих результатів у спорті. Ви – багаторазовий чемпіон світу з боксу. Я – чемпіон світу з фрі-файту. Ми з Вами як ніхто знаємо, наскільки сильно гартує спорт. Як виховує в людині стійкість, витривалість, а ще – загострене відчуття справедливості. У спорті поважають тільки тих, хто дотримується правил, грає чесно і відкрито. Саме так на рингу завжди поводились Ви. І я також.

Зараз ми з Вами політики. І тут ситуація така ж. У політиці, як і у спорті, є правила. Цими правилами є Конституція і Закони України, яких ми маємо безумовно дотримуватися. У політиці, як і у спорті, поважають та цінують відкритість і чесність. І неважливо, чи ти очолюєш багатомільйонне місто, чи кількатисячне селище.

Сьогодні Київ робить усе, щоб незаконно поглинути Коцюбинське. Ви публічно заявляєте, що Коцюбинське є частиною Києва. А я, корінний мешканець селища, кажу, що це окремий населений пункт, підпорядкований області! Ви пишете, що мешканці Коцюбинського користуються соціальною та комунальною інфраструктурою Києва. А я кажу, що це роблять більшість мешканців міст-сателітів столиці! І для того, щоб зробити взаємодію Києва й населених пунктів, що його оточують, вигідною для всіх, ми з Вами й об’єдналися в Київську агломерацію! І це була саме Ваша ініціатива.

Ви добре знаєте, що без погодження Коцюбинської селищної ради та Київської обласної ради законне і конституційне приєднання селища до Києва неможливе! А таких погоджень немає. Немає жодних законних підстав силоміць приєднати селище до столиці. Те, що зараз чинить Київ, як кажуть спортсмени, дуже брудна гра. Шляхом кулуарних домовленостей Київ просто намагається збільшити свою територію, і всі розуміють, для чого.

Пане Віталію, давайте грати за правилами! Відкрито і чесно. У нас з Вами досі не було жодної офіційної зустрічі. Київ жодного разу не пропонував Коцюбинському перелік конкретних переваг, які мешканці селища отримають від приєднання. Ви не берете жодних офіційно затверджених зобов’язань перед  коцюбинчанами. Усе лише красиві слова і обіцянки. Але ж ми бачимо, у якому стані зараз Бортничі, Жуляни, Пуща-Водиця. Їх теж колись поглинув Київ. Коцюбинське такого не хоче!

Ви захищаєте інтереси Києва. А я захищаю інтереси своєї громади. І буду стояти до останнього! Так, як колись стояв на рингу. Я за дотримання Конституції і Законів України, як і правил у спорті. А за що Ви, Віталію Володимировичу? Завжди поважав Вас як великого спортсмена і дуже хочу поважати Вас як чесного політика. Відкритий для діалогу. І запрошую у моє рідне Коцюбинське!»

Як повідомлялося, у вівторок Віталій Кличко зробив заяву про те, що «Коцюбинське повинне стати частиною Києва», і рішення про приєднання – «виключно за парламентом».

Нагадаємо, 20 травня ц. р. Кабінет Міністрів затвердив Перспективний план формування територій громад Київської області, в якому Коцюбинське визначене як самостійна територіальна громада. Саме такий статус селища визнали найоптимальнішим у Київській обласній держадміністрації та в підкомітеті Верховної Ради з питань адміністративно-територіального устрою.

Після цього голова парламентського комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко заявив про те, що на нього чинять тиск активісти, які вимагають приєднати Коцюбинське до Києва. Він розкритикував їхні аргументи та наголосив, що вважає неактуальними результати «громадських слухань» на цю тему, які проводилося в Коцюбинському два роки тому.

Водночас Сергій Даніш опублікував розрахунки, які свідчать про те, що самостійна Коцюбинська громада «буде спроможною, перспективною та успішною». Він підкреслив, що Коцюбинське має необхідну інфраструктуру для «комфортної життєдіяльності громади», а селищний бюджет дозволить забезпечувати потреби й успішний розвиток населеного пункту. Зокрема, прогнозується, що бюджет розвитку Коцюбинського становитиме близько 30 млн грн. «Покажіть мені якийсь мікрорайон Києва, на розвиток якого з міського бюджету віддавали б щорічно 30 мільйонів. І при цьому щоб громада мала своїх представників у раді й могла сама вирішувати і контролювати, на що йдуть ці кошти. Щоб кожен охочий міг вільно прийти в кабінет до мера і попросити пояснення з того чи іншого питання. Зустріти на вулиці свого депутата і попросити звіт про виконану роботу. Нема такого!» — підкреслив Сергій Даніш.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300