Сергій Даніш закликав коцюбинчан підтримати селищну владу в боротьбі з забрудненням повітря

2 91

Управлінська команда селища Коцюбинське на Київщині вживає всіх можливих заходів для припинення забруднення повітря недобросовісними підприємствами. Про це розповів на своїй сторінці у фейсбуці в. о. селищного голови Сергій Даніш.

«На сьогодні однією з найбільш наболілих проблем Коцюбинського є запах їдкого диму, який ми відчуваємо мало не щоночі у нашому селищі. Саме уночі окремі недобросовісні підприємства, що працюють на території Коцюбинського, скидають у повітря небезпечні викиди, що є результатами їхньої діяльності. Зараз нашу управлінську команду звинувачують у тому, що ми закриваємо на цю проблему очі і не хочемо її вирішувати. На це хочу сказати: якщо ми не пишемо про кожен наш крок у соцмережах, то це не означає, що нічого не робиться. На писанину, якою дехто займається заради свого піару, просто не вистачає часу!» – зазначив Сергій Даніш.

Він нагадав, що саме очолювана ним команда створила при виконкомі Коцюбинської селищної ради комісію, яка зайнялася вивченням питання шкідливих викидів у селищі. Члени комісії здійснили комісійні обстеження підприємств, що працюють Коцюбинському.

«Не всі впустили на свою територію! Попри це, було встановлено ряд підприємств, які, ймовірно, здійснюють шкідливі викиди в повітря. Це ТОВ «Югамет» (вул. Пономарьова, 7), ПП «Голеол» (вул. Залізнична, 1, Пономарьова, 7), ТОВ «Віва-Комплект» (вул. Меблева, 1), ПП «НІКО» (вул. Пономарьова, 7). Щоб припинити діяльність цих підприємств або зобов’язати їх встановити очисне обладнання, Коцюбинська селищна рада з червня 2019 року неодноразово зверталася у профільні інстанції – а їх ні багато ні мало – 13! Однак результативної реакції ми не отримали. Відписка стандартна: підстав для проведення позапланової перевірки немає. 24 вересня 2019 року, коли селище відвідували голова КОДА Михайло Бно-Айріян та народний депутат Олександр Горобець, це питання теж підіймалося, і на той час губернатор обіцяв сприяти його вирішенню. Того ж дня у присутності мешканців Коцюбинського він дав доручення головному екологу Київщини вивчити це питання і всіляко нам сприяти. Але, як бачимо, віз і нині там», – розповів в. о. селищного голови.

Він зауважив, що частина 4 статті 23 Господарського кодексу України «забороняє незаконне втручання та перешкоджання господарській діяльності суб’єктів господарювання з боку органів та посадових осіб місцевої влади». «Тобто ми не маємо права самостійно зайти на територію приватного підприємства та змусити їх припинити роботу. На це мають повноваження лише відповідні екологічні інстанції та правоохоронні органи. Ще один прикрий для нас нюанс – мінімальний штраф за порушення екологічного законодавства – 138 грн! Це просто смішно! Звісно, що горе-підприємці не зацікавлені у законній діяльності», – пояснив очільник селища.

Він закликав усіх мешканців Коцюбинського допомогти у вирішенні цієї проблеми. «Саме масові скарги населення на гарячу лінію Уряду – тел. 1545 – допоможуть привернути увагу керівництва області та країни до нашої проблеми! У свою чергу, ми робимо і обіцяємо й надалі робити усе від нас залежне (у рамках Закону) для розв’язання цієї складної ситуації!» – запевнив Сергій Даніш.

На підтвердження своїй слів він опублікував зразки листування нинішньої місцевої влади Коцюбинського з органами влади й правопорядку.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300