Сергій Даніш запросив у Коцюбинське парламентських лобістів приєднання селища до Києва

Photoeditorsdk Export (30)

В. о. Коцюбинського селищного голови Сергій Даніш запропонував народним депутатам України, які виступають за приєднання Коцюбинського до Києва, приїхати в селище й поспілкуватися з його жителями, а також звернути увагу на те, що відбувається з Біличанським лісом. Про це Даніш сказав в інтерв’ю інформагентству «Информатор».    

«Хотілося б, щоб наші шановні представники Верховної Ради не займалися некоректними діями, а приїхали в селище й поговорили з жителями. Дізналися їхню думку про поглинання Києвом, допомогли чимось. А ще – звернули нарешті увагу на плачевний стан національного парку (Біличанського лісу – ред.), з якого регулярно вантажівками вивозять ліс, і визначили його межі. Давайте будемо працювати цивілізовано й відповідно до законодавства України», – зазначив очільник Коцюбинського.

За його словами, ідею щодо приєднання селища до столиці «розгойдують люди, які відпрацьовують уже не перший рік гроші Києва – забудовників, яким не вистачає землі для будівництва, і використовують для цього всілякі методи». «Скажімо, мені дивно, що сьогодні футболки на підтримку приєднання селища до Києва вдягнули багаті депутати Київради й колишні нардепи-регіонали, які стали маріонетками лобістів окупації Коцюбинського», – зауважив Сергій Даніш.

Він також відзначив, що при цьому Київ не пропонує жителям Коцюбинського жодних вигод від такого приєднання.

«Офіційно ми ніяких пропозицій сьогодні не отримували. Нам ніхто не може виразно пояснити, навіщо потрібно це поглинання, крім забудови нашого лісу. Навіть медична реформа вже дозволяє обслуговуватися в будь-якому медзакладі за бажанням – гроші ходять за пацієнтом. А певні люди намагаються й надалі маніпулювати ситуацією», – сказав Сергій Даніш.

«Нам не потрібен Київ. Ми дивимося на Бортничі, Жуляни, які свого часу приєдналися до столиці – стан цих районів плачевний. Столиця нічого не зробить для нашого селища. Коцюбинчани впевнені, що Київ зробить із селища зону відходів. Про це відкрито сказав депутат Київради Юрій Сиротюк: місто вперлося у свої кордони, і киянам ніде ховати родичів і облаштовувати полігони для сміття – для цього їм потрібно приєднати Коцюбинське. Ми обурені такою позицією депутата і Києва в цілому», – підкреслив в. о. селищного голови.

Нагадаємо, підкомітет Верховної Ради з питань адміністративно-територіального устрою на своєму засіданні 10 лютого підтримав розвиток селища Коцюбинського як окремої територіальної громади. В обговоренні брали участь народні депутати, представники Київської облдержадміністрації, міста Києва, Коцюбинського та Ірпеня. Рішення депутатів радо зустріли мешканці Коцюбинського, які зібралася під будівлею парламентських комітетів, щоб не допустити поглинання селища Києвом.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300