Сесія в Ірпені: субвенції від області, грант від НЕФКО, звільнення від сплати за комуналку (відео)

Вшануванням героїв-оборонців Ірпеня розпочинається тепер чи не кожна сесія Ірпінської міськради. Не виняток – і сьогоднішня. Відзнакою «Орден добровольця» цього разу посмертно нагородили 12 бійців ротно-тактичної групи «Ірпінь». Ще 13 бійців, які продовжують нести службу, отримали медалі «За оборону рідної держави» та 2 медалі отримали родичі загиблих бійців.

Євгенія Антонюк, депутатка Ірпінської міськради:

«Пам’ятаємо полеглих та бажаємо перемоги тим, хто сьогодні з нами».

Віддати шану захисникам та підтримати ірпінців приїхала на  міську сесію і народна депутатка, лідерка Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Юлія Тимошенко. За трибуну вона вийшла із книгою «Битва за Ірпінь» авторства Петра Щербини, яку нещодавно презентували у Києві.

Юлія Тимошенко, народна депутатка України, лідерка ВО «Батьківщина»:

«Я дякую за те, що ви цю пам’ять практично увіковічили спеціальною книгою, яка видана вами. «Битва за Ірпінь» — це усі подвиги, які були під час окупації, які сьогодні здійснюються, вони тут є і вони назавжди залишаться у серцях українців. Ірпінь увійшов у життя і історію світу як символ стійкості, символ протидії, символ незламності і мужності. Я хочу усім вам за це подякувати».

У числі перших питань порядку денного ірпінські депутати затвердили звіт про виконання бюджету громади за минулий рік. Попри війну на завершення року міську казну вдалося наповнити майже на 85%. Хоча у квітні було лише 40%.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Я вважаю – це вже перемога в Ірпені по наповненню бюджету. Звичайно, ми звикли, що у нас 100-110% виконання, але зараз військові дії. Дуже багато підприємців виїхало, але ми робимо все можливо, щоб люди повернулися, щоб підприємці знову запрацювали і наповнення нашого бюджету так само у цьому році вже було сто відсотків і більше».

Від обласної військової адміністрації Ірпінь отримав субвенцій на загальну суму 47 мільйонів гривень. Депутати одностайно проголосували за спрямування цих коштів на відбудову міста.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Частину коштів ми розподіляємо на проектування по будинках, які відновлюються в рамках UNITED24 — це 7 будинків. Також на проектування стадіону, проектування капітальних ремонтів інших будинків, а 30 мільйонів ми розподіляємо на демонтаж, закупівлю генераторів та будівельні матеріали».

А ще цього року в громаді буде можливість зробити реконструкцію об’єктів критичної інфраструктури. Для цього депутати прийняли рішення залучити грант, який отримало місто від Північної екологічної фінансової корпорації НЕФКО.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Ми отримали позитивний висновок НЕФКО. І НЕФКО буде фінансувати 7,7 мільйона євро. Буде реконструкція наших котелень по КП «Теплоенергопостач» і мереж Ірпіньводоканалу».

Окрім цього, депутати розглянули десятки інших важливих для громади питань. Зокрема, проголосували й за рішення звільнити від сплати за комунальні та інші послуги мешканців, чиї домівки, в результаті російської агресії, не придатні для проживання. Загалом на сьогоднішньому засіданні було розглянуто сто питань порядку денного.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300