Що змінилося за рік в Ірпінській центральній лікарні (відео)

Дочка пацієнтки:

«Я дуже вдячна. Нас ніде не приймали, жодна лікарня не взяла в області, а тут нас прийняли, поклали. Хоча я все привезла з собою, нам сказали: «Нічого не треба». Я прийшла – в бабусі все поміняно… Кому вклонитися?»

Антон Довгопол, директор КНП «Ірпінська центральна міська лікарня»:

«Та нікому (сміється). Все, працюємо».

Рівно рік тому Ірпінську центральну міську лікарню очолив Антон Довгопол. За цей час тут змінилося чимало: від вигляду палат та нового сучасного обладнання у відділеннях до збільшення заробітного фонду та бюджету закладу, який після успішного підписання договору з Національною службою здоров’я зріс майже удвічі.

Антон Довгопол:

«Найголовнішим викликом 2020 року було підписання договору з Національною службою здоров’я України. За три місяці ми командно зуміли підготували лікарню, успішно підписали договір із НСЗУ, підписали 7 основних пакетів. Потім підписали пакет COVID-19, коли відбудували інфекційне відділення. Загальна кількість у нас була – 8 пакетів. У 2021 році ми вже плануємо підписувати у квітні місяці 14 пакетів медичних гарантій із Національною службою здоров’я України».

Антон Довгопол став головним лікарем Приірпіння, коли в країну увірвався коронавірус. Це був ще один серйозний виклик. Адже тоді в розпорядженні лікарні було лише занедбане інфекційне відділення, що більше скидалося на сарай, та всього 8 апаратів штучної вентиляції легень на весь регіон. Сьогодні ж ірпінська «інфекційка» – одна з кращих в області, а життя пацієнтів із ковідом можуть рятувати вже з допомогою 26 ШВЛів.

Антон Довгопол:

«Я вважаю, що це був безпрецедентний випадок в історії нашої держави, нашого регіону, коли дійсно всі місцеві ради, селища, бізнес, бюджет лікарні – всі об’єдналися і за 19 днів реалізували цей проєкт капітального ремонту й оснащення інфекційного відділення. На даний момент це відділення пролікувало вже більше ніж 800 осіб».

Активна боротьба з коронавірусом триває й досі. У терапевтичному відділенні лікарні зараз готують ще 60 ліжок для лікування хворих на COVID. Частина палат уже відремонтована, в кожну підведено систему кисню.  

Антон Довгопол:

«Ми почали в кінці року ремонт, щоб підготувати відділення для розширення кількості ліжок під пацієнтів із COVID-19. Ми зараз знаходимось у терапевтичному відділенні. На даний момент у нас повністю змонтована нова система кисню, підведено кисень до кожного ліжка, в кожну палату. Завершуємо роботи з монтажу кисневих генераторів. У нас у закладі їх буде три. Ми будемо незалежні від погодних умов, від постачальника».

Цього року, каже Антон Довгопол, продовжиться оновлення матеріально-технічної бази лікарні. Планують придбати додаткові рентген-апарати, встановити МРТ, закупити сучасне лапароскопічне обладнання та інше устаткування. Крім того, в планах – вирішити питання з екстреною медичною допомогою в Приірпінні.

Антон Довгопол:

«Я планую у 2021 році з нашою командою створити автомобільний парк, підписати і створити екстрену медичну допомогу в підпорядкуванні Ірпеня з пунктами невідкладної медичної допомоги по регіону».

Великі зміни чекають і на комплекс лікарняного стаціонару, що в Бучі.

Антон Довгопол:

«Треба лікарню приводити у відповідність до європейських вимог, тому що вони (будівлі) не повинні так виглядати: не повинно бути таке стерилізаційне відділення, не повинні бути ці облуплені стіни. У цьому році плануємо спільно – Ірпінська міська рада плюс Бучанська міська рада – побудувати нове відділення. Це буде відділення трансфузіології і центральна стерилізаційна станція на території нашого закладу».

Але найбільш амбітними планами на 2021 рік є відкриття сучасного медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені.

Антон Довгопол:

«Основне, що він вирішує – це питання надання в цілодобовому режимі медичної допомоги для населення нашого міста на території Ірпеня. Ми будемо тут лікувати інсульти, інфаркти, ми будемо тут народжувати дітей, ми будемо тут оперувати й лікувати наших жінок – тут буде гінекологічне відділення, буде пункт невідкладної медичної допомоги. І все буде працювати в цілодобовому режимі».

Антон Довгопол каже: вірить, що все заплановане на цей рік обов’язково вдасться. Не може не вдатися з такою підтримкою команди та колективу. А колектив Ірпінської центральної лікарні, до речі, цього року збільшився аж на 100 фахівців.

Антон Довгопол:

«Колектив – це сім’я. Моя відповідальність за заклад – це є персональна відповідальність за них, тому що в них є теж свої сім’ї, діти, яких треба годувати, піднімати на ноги. І, звичайно, я дуже переживаю, щоб мої працівники були щасливі, приходячи на роботу, а пацієнти, приходячи в наш заклад, звертаючись по допомогу, були в безпеці й розуміли, що адміністрація міста робить усе для того, щоб ця медицина розвивалася, щоб вона була якісною, безпечною і доступною».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300