Шкільне харчування в Ірпені: нові їдальні, нові рецепти

Школярі:

«Круто! Круто!»

Цим першокласникам випала нагода першими обідати в оновленій їдальні Ірпінської школи №2. За літні канікули колись старе, похмуре і холодне приміщення перетворилося на сучасний яскравий простір. Таким змінам радіють всі – і школярі, і вчителі, і працівники їдальні.

Віка, учениця 10 класу:
«Коли її відкрили і ми сюди зайшли, ми реально були вражені, тому що не очікували, що так усе зміниться. Вона стала більш простора і світла».

Катерина Володимирівна, помічник кухаря:
«Ви ж подивіться: світло, чисто! Емоції в нас перешкалюють! Ми дуже раді, що нарешті це нам зробили, що буде тепло – в нас же вікна які! Бо отакі щілини були, дуло з усіх сторін».

Ірина Бєлова, директор Ірпінської СЗОШ №2:
«Мрія про нашу їдальню була в мене багато років. Сьогодні таке відчуття, що ця мрія здійснилася. У мене піднесений настрій, я просто радію, що школа і наші діти мають таку їдальню».

Протягом трьох місяців у їдальні тривав капітальний ремонт – приміщення розібрали майже до фундаменту. Оновили й передпокій: тут замінили стару сантехніку, стіни виклали яскравою плиткою.

Олександр Маркушин, перший заступник міського голови:
«Минулого року була пропозиція зробити косметичний ремонт, але цю пропозицію ми відхилили і вирішили зробити цю їдальню вже капітально, ще років на 20–30. І ми зробили повністю капітальний ремонт: змурували нові стіни, (встановили) нові вікна, повністю нову плитку і закупили нові меблі».  

В оновлених стінах – і оновлене меню, кажуть у комунальному підприємстві громадського харчування «Irpin Food». З цього навчального року в усіх освітніх закладах дітям даватимуть більше фруктів, овочів, сирних виробів. Крім того, вже почали готувати за новими рецептами.

Михайло Козаченко, директор комунального виробничого підприємства «Irpin Food»:
«На сьогоднішній день ми відходимо від старих рецептурників. Зараз пішла тенденція нових меню, які запропонував Євген Клопотенко. Його новий рецептурник затвердили на законодавчому рівні, і сьогодні ми вже впроваджуємо його в наше шкільне харчування. Понад 50% позицій у новому меню – з його нового рецептурника».   

Серед нововведень – і шкільні еко-кафе. Роботу буфетів, де школярі можуть придбати легкий перекус, запустили у 2-й, 3-й, 17-й школах Ірпеня та Ірпінському академічному ліцеї. Поки що вони працюють у тестовому режимі.

Михайло Козаченко:
«Плануємо продавати корисні продукти, вводити випічку, фрукти; в дітей буде можливість купити чай, сік, воду, сендвічі, різноманітні товари – щоб це була повноцінна альтернатива маркетам, магазинам, куди діти, особливо старшокласники, звикли бігати під час перерви».

Для покращення якості харчування підприємство «Irpin Food» завжди відкрите для пропозицій і зауважень дітей та батьків. Кажуть – удосконалюватися є куди, і активно над цим працюють.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300