Шостий пленер «Намальований Ірпінь» розпочнеться 15 травня й буде присвячений Костянтину Могилевському

176012632 1893921727449696 1359335999279883353 N

VI художній пленер «Намальований Ірпінь» відбудеться в період із 15 до 23 травня й буде присвячений життю і творчості одного з його засновників, заслуженого художника України Костянтина Могилевського. Спонсором мистецького заходу цього разу стане товариство «Відважних», яке також заснувало премію за найкращу роботу, створену під час пленеру. Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбуці Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

Він нагадав, що «ініціатор, натхненник та активний організатор» пленеру Костянтин Могилевський відійшов у вічність рівно рік тому, 20 квітня.

«У 2017 році Могилевський разом із тодішнім мером Ірпеня Володимиром Карплюком ініціювали проведення відкритого художнього пленеру «Намальований Ірпінь». Саме він взяв на себе велику частину організаційної роботи і був його незмінним куратором, аж доки тяжка хвороба не обірвала його життя. За три роки в Ірпені було проведено 5 художніх пленерів «Намальований Ірпінь». У 2020 році йому було присвоєно ім’я видатного українського художника, який жив і працював в Ірпені – Володимира Сидорука», – написав міський голова.

Він зауважив, що Костянтин Могилевський працював у галузі станкового живопису, створював вітражі, мозаїки, розписи; його роботи зберігаються в приватних колекціях України, Росії, Угорщини, Польщі, Австрії, Хорватії, Німеччини, Швейцарії, США. Художник часто брав участь у виставках в Україні та за кордоном, «із задоволенням організовував власні виставки та виставки робіт своїх учнів і в Ірпені».

«Сьогодні, вшановуючи пам’ять Костянтина Могилевського, віддаючи велику шану його творчості і значенню в культурному житті громади, оголошую про проведення в Ірпені VI художнього пленеру «Намальований Ірпінь» ім. Володимира Сидорука, який буде присвячений життю і творчості Костянтина Могилевського. Пленер пройде з 15 до 23 травня, адже саме 22 травня наш талановитий земляк святкував би свій День народження», – зазначив Маркушин.

Він подякував товариству «Відважних» за виявлене бажання стати спонсором пленеру та відзначив, що компанія започаткувала власну премію в розмірі 20 тис. гривень за найкращу роботу, створену в рамках «Намальованого Ірпеня».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300