Слідчого Ірпінського відділу поліції затримали на хабарі

Photoeditorsdk Export 4

Служба безпеки України викрила двох співробітників Ірпінського відділу поліції, які організували схему незаконного збагачення. Одного з них затримали в момент одержання хабаря. Про це повідомило Головне управління СБУ в м. Києві та Київській області.   

«Співробітники Служби безпеки України викрили на корупції слідчого одного з відділень Ірпінського відділу поліції ГУ НП у Київській області. За даними досудового слідства, слідчий разом зі спільником, оперуповноваженим карного розшуку, організували схему незаконного збагачення за ненаправлення до суду обвинувальних актів, які передбачали позбавлення волі фігурантів. Оперативники спецслужби задокументували, що в одного з місцевих мешканців зловмисники вимагали 4 тисячі доларів США за м’якший обвинувальний акт у справі про крадіжку, який не передбачатиме строк ув’язнення», – зазначається в повідомленні.

Першу частину хабаря – 400 доларів – поліцейські одержали кілька днів тому в одному з закладів громадського харчування. Під час отримання решти суми – 3,6 тис. доларів – слідчого затримали.

«У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії. Проходять обшуки, вирішується питання щодо повідомлення затриманому та його спільнику про підозру. Викриття корупційного злочину відбувалося спільно зі слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у місті Києві, за процесуального керівництва Київської міської прокуратури», – інформує спецслужба.

Водночас у повідомленні столичої прокуратури уточнюється, що затримано слідчого Бучанського відділення Ірпінського відділу поліції.

Фото ГУ СБУ в м. Києві та Київській області

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300