У Гостомелі відкрили футбольне міні-поле

На території Ірпінської ЗОШ №14, що розташована у військовому містечку в Гостомелі, збудували футбольне міні-поле зі штучним покриттям. Відкриття нового об’єкту відбулося за участі зірки футболу Владислава Ващука, вчителів та учнів школи, меценатів і представників Гостомельскої селищної та Ірпінської міської рад.

Олександр Маркушин, перший заступник Ірпінського міського голови:
«Було співфінансування міста Ірпеня та області. Загальний кошторис проекту – 1 млн 437 тис. грн. Із цієї суми половину профінансувало наше місто, другу половину – область. Були ще меценати – те, чого не було в проекті, вони дофінансовували: роботи з облаштування території, роботи з доріжками й освітленням. А решту зробив підрядник».

Розмір футбольного поля 42 на 22 метри. Побудували його за два літні місяці як і обіцяли, до початку навчального року.

Ігор Вірченко, гравець команди «Гостомель»:
«Мені сподобався цей стадіон. Його не зламають просто так, і там можна буде спокійно грати. Ми їздили на турнір –
там був стадіон, де були просто ями. А на цьому стадіоні, я думаю, такого не буде, тому що його робили професійні майстри».

Окрім учнів 14-ї школи, на цьому футбольному полі будуть займатися й вихованці різних спортклубів Гостомеля.

Юрій Прилипко, Гостомельський селищний голова:
«Історія футболу в Гостомелі дуже цікава. В нас дуже багато молоді займається спортом, є чотири команди до 45 років, і ветерани теж є. Вони навіть виграли чемпіонат Києва в цьому році».

На цьому спортивні ініціативи в Гостомелі не припиняються. Наразі готовий проект великого стадіону, який планують втілити в життя вже незабаром.

Владислав Ващук, екс-футболіст київського «Динамо»:
«Я думаю, це сильна ініціатива. Те, що стосується Ірпеня – збудовано близько дев’яти полів із великим полем – це серйозний показник того, що ми йдемо вперед. Діти об’єднують нас і згуртовують. Є інфраструктура, де діти мають можливість займатися. Я думаю, ми створимо традицію – тим більше, в Гостомелі я живу – чому б тут не організовувати якісь ігри, навіть серед ветеранів?»

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300