Сьогодні в Ірпені – сольний концерт піаністки Христини Михайліченко

Photoeditorsdk Export 2021 08 30t150733.487

Сьогодні о 18:00 у Центральному будинку культури Ірпеня відбудеться сольний концерт 16-річної піаністки Христини Михайліченко. У концерті також візьме участь молодша сестра Христини – скрипалька Олександра Михайліченко. Прозвучать твори Людвіга ван Бетховена – соната №29 «Hammerklavier» та романс для скрипки G-dur, а також «Прелюдія і Алегро» Фріца Крейслера. Про це повідомляється на фейсбук-сторінці мистецького проєкту «Класика у фоє».

Сім’я Христини Михайліченко у 2014 р. переїхала з анексованого Криму в Ірпінь. Дівчина – героїня документального фільму «Христина. Кримське соло», який у 2017 р. здобув перемогу у Всеукраїнському конкурсі «Репортери надії в Україні».

Мистецька біографія юної піаністки надзвичайно багата. Вона грала концерти в резиденції ООН у Нью-Йорку, у приміщенні Світового банку у Вашингтоні, в музичних академіях Брюсселя, Парижа, Антверпена, Відня, Брюгге, Стамбула, виступала в Німеччині, Нідерландах, Швейцарії, у залах філармоній у Києві, Львові, Запоріжжі, Івано-Франківську, Чернівцях, Хмельницькому, Дніпрі. У послужному списку Христини – десятки перемог на міжнародних музичних конкурсах у різних країнах, більше 40 виступів із симфонічними й камерними оркестрами, три сольні ліцензійні аудіо-диски. Водночас вона не перестає навчатися: в арсеналі піаністки – знання і вміння, здобуті в Україні, Німеччині, Бельгії, Великобританії.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300