Спортсменки національної збірної провели майстер-клас для ірпінських регбісток (відео)

Спортсменки національної збірної України з регбі-7 провели майстер-клас для команди «Black Foxes» Ірпінської ДЮСШ. Своїм досвідом із юними регбістками поділилися капітан збірної Ольга Суркова та гравець команди Анна Бардика. Заняття проходили на базі Ірпінського ліцею №3.

«Ми хочемо їх навчити насамперед бути командою, бути сильним і дружним колективом. Якщо ці основні частинки з’єднуються в загальний пазл – створюється велика, сильна, дружна команда, якій не буде страшний ніякий суперник – ні Франція, ні Англія, ні Нова Зеландія. Ми хочемо, щоби дівчата зарядилися позитивом – добротою, згуртованістю, взаємопідтримкою», – розповіла ITV Ольга Суркова

Майстер-класи такого рівня проводяться для ірпінських регбісток уперше, зазначив тренер «Black Foxes» Сергій Равлюк. Учасниці збірної відвідали Ірпінь у рамках спеціального туру – раніше вони вже провели такі заняття в Івано-Франківську і Кременці.

Команді «Black Foxes» – лише рік. Зараз тут займається 11 дівчат віком від 16 до 18 років. І хоча за їхніми плечима ще немає гучних перемог, проте наставники вже побачили в них перспективних гравців всеукраїнського рівня.

«Звичайно, видно, що дівчатам ще бракує досвіду, колектив новий. Але є бажання, команда. Я думаю, вони дуже скоро будуть грати в Супер-лізі. Наступного року або через два роки ми вже, сподіваюся, будемо їх бачити в Супер-лізі, і їх будуть викликати в збірну», – відзначила Анастасія Бардика.

Самі ж дівчата від майстер-класу в захваті. Емоцій не приховують. Кажуть – дуже раді такій унікальній можливості повчитися майстерності володіння м’ячем і вправності обходити супротивника.

«Це для нас великий досвід. Ми дуже раді, що дівчата, які грають уже 10 років, можуть із нами поділитися своїми навичками, пояснити новинки в правилах», – зазначила капітан команди «Black Foxes» Олександра Давидюк.

Підтримати дівчат прийшов і засновник ірпінської команди регбісток – президент регбійного клубу «Варяги» Віталій Краснодемський. «Це була маленька мрія, щоб у нас в Ірпені була жіноча команда», – каже він.

Віталій упевнений: якщо не у 2024-му, то у 2028 році ірпінські дівчата виступатимуть на Олімпійских  іграх.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300