Стали відомі подробиці щодо останніх жертв коронавірусу в Україні

630 360 1583147811 591

Міністерство охорони здоров’я повідомило подробиці щодо п’ятого зафіксованого в Україні летального випадку від коронавірусу.

«В Івано-Франківській області померла жінка, яка разом із чоловіком поступила в лікарню з підозрою на коронавірусну інфекцію. Жінка довго займалась самолікуванням і запізно звернулась до лікарів. На жаль, урятувати пацієнтку вже не вдалося, вона померла за добу. Інфікування на COVID-19 було лабораторно підтверджено вже після смерті», — зазначили в МОЗ.

Чоловік померлої продовжує перебувати в лікарні, його стан — середнього ступеня тяжкості.

Як повідомила Сумська облдержадміністрація, в Конотопі вчора померла ще одна жінка, експрес-тест якої дав позитивний результат. В ОДА підкреслюють, що результати експрес-тесту не є підставою для встановлення остаточного діагнозу. Зразки направлені до обласного лабораторного центру. За інформацією мерії Конотопа, позитивних тестів було два і 76-річна пацієнтка була під’єднана до апарату штучної вентиляції легенів. До цього вона шість днів займалася самолікуванням.

Нагадаємо, станом на 10.00 26 березня в Україні отримали лабораторне підтвердження 156 випадків коронавірусної хвороби (протягом доби виявили 43 нових). У Київській області — 24 випадки, у Києві — 34.

Учора Кабінет Міністрів поширив на всю територію України режим надзвичайної ситуації та продовжив карантин до 24 квітня.

Як повідомив сьогодні перший заступник Ірпінського міського голови Олександр Маркушин, за минулу добу в Ірпені було встановлено 9 підозр на наявність коронавірусної інфекції, жодна з них поки що не підтверджена лабораторно. Усього від початку карантину в Ірпені — 12 підозр, із яких одна отримала лабораторне підтвердження (перший ПЛР-аналіз), а два дослідження дали негативний результат.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300