Студенти УДФСУ повернулися в навчальні аудиторії (відео)

Студенти повертаються на навчання. Університет державної фіскальної служби відновив свою роботу в режимі офлайн. Після пів року дистанційного формату студенти вперше потрапили в навчальні аудиторії. Однак це буде ще не той режим, до якого всі звикли.

Антон Монаєнко, в. о. ректора Університету:
«Прийняли рішення, що в нас буде змішана форма навчання в Університеті: лекційні заняття будуть проходити дистанційно, а практичні заняття вже будуть відбуватися групами. І викладацький склад, і студенти – всі скучили одні за одними, всі скучили за живим спілкуванням, за комунікаціями».

Пів року в дистанційному режимі не минули марно. Щоб зацікавити студентів, викладачі запроваджують нові підходи до навчання. Роблять акцент на практичних навичках. У планах вузу – багато крутих ідей, щоб надолужити та обігнати упущене.

Євген Суліма, доктор філософських наук, професор, член-кореспондент НАПН України:
«Початок нашого навчання в березні в аудиторіях – для нас це, перш за все, радість. По-друге, ми хочемо побажати, щоб усі наші студенти були здоровими, щоб наші викладачі були здоровими, і ми підійшли до літа, до літньої сесії підготовленими, з якісними знаннями».

Ліана Науменко, старша викладачка кафедри журналістики, української словесності та культури:
«Я дуже рада, що ми зустрічаємося знову в аудиторії після такої тривалої перерви! Коли ти бачиш студентів, бачиш їхні очі, їхні емоції, їхні відчуття, тоді, звичайно, таке заняття проходить значно цікавіше, приємніше».

Незважаючи на зручність дистанційного навчання, студентам більше до вподоби практичні заняття, живе спілкування з викладачами та друзями. 

Дмитро Вербицький, студент:
«До дистанційного навчання звикаєш, але очний режим мені подобається набагато більше. Тому я дуже радий, що ми повернулися на навчання. Тому що це, все-таки, студентські роки, і просиджувати їх вдома – це не дуже круто».

Ніна Мельник, студентка:
«Чесно кажучи, вдома було дуже нудно, тому що дистанційне навчання не дає таких знань, які ми отримуємо ось тут, у нашому улюбленому Університеті».

Анастасія Моїсеєва, студентка:
«Я дуже рада, що зустріла нарешті своїх одногрупників, також зустрілася з викладачами – ще не з усіма, але, думаю, найближчим часом ми побачимося з усіма, і всі будуть здорові».

У перший день навчання відбулася нарада ректора з викладачами. На ній обговорили нові проєкти та узгодили план дій на найближчий час.

Антон Монаєнко:
«Ми створюємо можливості для наших студентів, щоб вони не тільки навчалися на лекціях, проходили практичні заняття, але також щоб у них були такі точки росту».

В Університеті знову вирує життя. У коридорах шумно, як у вулику, лунає молодечий сміх, а очі студентів сяють новими ідеями.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300