Суд над Матюшиною перенесли на 15 вересня

Photoeditorsdk Export 28 1 2048x1219 1

Суд над ексголовою Коцюбинського Ольгою Матюшиною, яка вчинила аферу з державною субвенцією, розпочнеться 15 вересня. Про це повідомляється на сайті Ірпінського міського суду. Як повідомили ITV юристи Коцюбинської селищної ради, попереднє судове засідання, призначене на 13 липня, було перенесене через відсутність Матюшиної, яка пояснила свою неявку поганим самопочуттям після вакцинації.

Нагадаємо, в судовій справі йдеться про розкрадання держсубвенції в розмірі 749,5 тис. грн, яка призначалася для будівництва в Коцюбинському по вул. Бакала, 1 майданчика для мініфутболу. Кошти, виділені з держбюджету наприкінці 2017 р., Матюшина перерахувала фірмі-підряднику, хоча на той час майданчик не міг бути побудований.

У тексті підозри, врученої Матюшиній у березні цього року, зазначалося, що гроші виділило Коцюбинській селищній раді Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, включивши на прохання Матюшиної її проєкт спорудження спортмайданчика до бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям у регіонах України». Після цього селищна голова підписала договір із ТОВ «Мір-Агрос», яке зобов’язалося побудувати об’єкт протягом року, і в той же день перерахувала цьому підприємству всю суму, отриману від держави.

«Однак роботи, передбачені договором, за які перераховано грошові кошти ТОВ “Мір-Агрос”, не виконані, оскільки Матюшина О.В. достовірно знала, що договір із проєктною організацією на виготовлення проєктної документації на будівництво спортивного майданчика не укладався, відповідно, проєктна документація ніким не розроблялась, експертиза проєктної документації не проводилась, проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки у постійне користування для будівництва об’єктів фізичної культури та спорту в смт Коцюбинське по вул. Бакала, 1 відсутній», – зазначено в підозрі.

При цьому підкреслюється, що Матюшина підписала договір і перерахувала кошти, «усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки, свідомо допускаючи, що спортивний майданчик не буде побудований, що призвело до завдання Коцюбинській селищній раді матеріальних збитків на суму 749500 гривень».

Таким чином, ексголова селища підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки). Цей злочин карається позбавленням волі на строк від 2 до 5 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з можливим штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Варто зазначити, це не єдиний випадок доведених фінансових зловживань Ольги Матюшиної на посаді селищної голови Коцюбинського. Зокрема, вона перерахувала тій самій фірмі «Мір-Агрос» понад 680 тис. грн держсубвенції на капітальний ремонт даху Будинку культури, який, де-факто, не був виконаний. Цей факт у результаті аудиту довела Рахункова палата України.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300