Суд відхилив клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу Дмитру Негреші (відео)

Ірпінський суд знову відмовив прокуратурі в обранні запобіжного заходу працівникові виконкому Ірпінської міської ради. Суддя визнав клопотання щодо керуючого справами Дмитра Негреші таким, що не підлягає задоволенню.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження та ініціювала обрання запобіжного заходу Дмитру Негреші через те, що той відмовився свідчити проти себе на допиті, скориставшись 63-ю статтею Конституції України.

«Конституцією йому надано таке право, що він може не свідчити проти себе. Саме тому він скористався цією статтею. Але чомусь прокуратура вважала, що це є злочином, і ще й хотіла застосувати до нього запобіжні заходи», – прокоментував ситуацію адвокат Руслан Савенко.  

«Суд прийняв відповідне рішення – правильне й законне – тому що я, коли давав свідчення, користувався своїм конституційним правом. Я дякую, що суддя прийняв таке рішення», – зазначив після судового засідання Дмитро Негреша.

Нагадаємо, що 24 січня суд відмовив прокуратурі в задоволенні клопотання про обрання запобіжного заходу і щодо начальника юридичного відділу Ірпінської міської ради Оксани Залужняк.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300