Суд відмовив прокуратурі в обранні запобіжного заходу юристу Ірпіньради (відео)

Суддя Ірпінського міського суду:

«Заслухавши доводи учасників провадження, дослідивши матеріали, додані до клопотання, слідчий суддя вважає клопотання таким, що не підлягає задоволенню».

Ірпінський суд став на захист Конституції України. Прокуратурі відмовлено в задоволенні клопотання про обрання запобіжного заходу начальниці юридичного відділу Ірпінської міськради Оксані Залужняк. Раніше вона відмовилася давати прокурорам Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури свідчення проти себе, скориставшись правом, яке гарантує 63-тя стаття Конституції України. 

Оксана Залужняк, начальник юридичного відділу Ірпінської міськради:
«Я маю право не свідчити проти себе. Всі питання, які ставилися мені на допиті, стосувалися мене особисто – як начальника юридичного відділу, як посадової особи, просто як юриста. Тому я задоволена рішенням суду – все ж суд довів, що він незаангажований».

Підтримати Оксану Залужняк до суду прийшло чимало людей. Працівники Ірпінської міської ради в цей день узяли відпустку за власний рахунок. Прибув на засідання й ексмер Ірпеня Володимир Карплюк. Він переконаний, що ця справа – яскравий приклад тиску на місцеве самоврядування з боку керівника Києво-Святошинської прокуратури Юрія Дмитруня.

Володимир Карплюк, голова Інвестиційної ради Ірпеня:
«Це говорить про звичайний прямий тиск на цих людей для того, щоби просто вибити їх із нашої команди. Чому? Тому що наша команда заявила про те, що Дмитрунь – це є хабарник, один із найбагатших «квартирних» прокурорів України, і районна прокуратура часто використовує свої важелі для тиску на будівельний бізнес і таким чином хоче отримати квартири. Зокрема, в мене Дмитрунь просив декілька квартир для забезпечення співробітників – зокрема, Роговенка, який сьогодні представляв Києво-Святошинську прокуратуру в цій справі».

Клопотання про обрання запобіжного заходу через відмову свідчити проти себе прокуратура подала і щодо керуючого справами Ірпінської міської ради Дмитра Негреші. Однак суддя Світлана Оладько взяла самовідвід у цій справі.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

18 Apr 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

18 Apr 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

18 Apr 15:46

Детальніше
В Ірпені відкрилася міні-виставка картин «Ірпінь: поранений, але нескорений»

18 Apr 14:54

Детальніше
Діток з Ірпінської громади запрошують на майстер-клас з розпису писанок

18 Apr 14:38

Детальніше
У Бородянці плестимуть маскувальні сітки

18 Apr 13:47

Детальніше
В Ірпені провели навчальні заняття з тактичної підготовки для учасників «Джури»

18 Apr 10:45

Детальніше
Як отримати податкові знижки розбиралися в ірпінському просторі «Вільна» (відео)

17 Apr 21:00

Детальніше
Всі новини
300x300