Суд заборонив меру Бучі Федоруку рейдерство землі під Ірпінською лікарнею

Sud 01

Господарський суд Київської області зупинив чергову спробу бучанської влади на чолі з Анатолієм Федоруком неправомірно позбавити Ірпінську центральну міську лікарню можливості користуватися земельною ділянкою по вул. Польовій, 19 у Бучі, на якій розташований медичний заклад. 26 квітня суд заборонив Бучанській міськраді вчиняти будь-які дії щодо розпорядження ділянкою.

Ухвала суду була прийнята за заявою про забезпечення позову Ірпінської міськради та Ірпінської лікарні, в якому вони, зокрема, просять скасувати недавні незаконні рішення Бучанської міськради щодо передачі земельної ділянки по вул. Польовій, 19 Бучанському консультативно-діагностичному центру, а також визнати за Ірпінською лікарнею право постійного користування цією ділянкою.

IMAGE 2021-04-27 17:36:59
IMAGE 2021-04-27 17:37:02

Щоб зірвати прийняття судового рішення за цим позовом, Бучанська міськрада спішно поділила землю під лікарнею на чотири ділянки та внесла в порядок денний сесії, яка відбудеться 29 квітня, питання про затвердження технічної документації з землеустрою щодо поділу земельної ділянки та про реєстрацію речового права у зв’язку з цим поділом. Проте робити це суд заборонив.

«Заборонити Бучанській міській раді вчиняти будь-які дії щодо розпорядження земельною ділянкою з кадастровим номером 3210800000:01:001:0024, загальною площею 2,5841 га, що знаходиться за адресою: Київська обл., м. Буча, вул. Польова, 19, спрямовані на її поділ, до ухвалення рішення у справі №911/362/21 (за позовом Ірпінської міськради та Ірпінської лікарні – ред.)», – зазначається в ухвалі.

Нагадаємо, що 20 травня 2020 року рішенням Верховного Суду було остаточно визнано законним право власності за Ірпінською міською радою на комплекс будівель та споруд Ірпінської міської лікарні, яка територіально знаходиться в місті Буча по вулиці Польовій. Окрім цього, Верховний Суд іншим своїм рішенням скасував рішення першої та апеляційної інстанцій, які раніше визнавали за Бучею право власності на приміщення міжшкільного навчально-виробничого комбінату та військкомату на вулиці Яблунській. Таким чином, касація відмовилася визнавати законність дій реєстратора, який незаконно зареєстрував приміщення МНВК та військкомату на користь міста Буча.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300